24 Eylül 2024 Salı

Yıldırım'dan kriz itirafı: Geri ödemelerde sıkıntı yaşıyoruz

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "Krizin tamamı dış kaynaklı dersek yanlış olur. Çok fazla yatırım yaptık, onların geri ödemelerinde sıkıntı yaşıyoruz" dedi.
AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, bir televizyon kanalına katılarak soruları yanıtladı. Yıldırım, Türkiye'de bir ekonomik krizin var olduğunu açıkça ifade ederek bunun ekonomide soğumaya neden olduğunu söyledi. Ekonomideki krizin yansımalarını gördüklerini ve bunun seçimlerde kendileri için bir dezavantaj olduğunu belirten Yıldırım, krizi yine AKP kadrolarının aşabileceğini savundu.
 
Krizin sadece dış kaynaklı olmadığını, 2001 krizinin bu kez tersinden yaşandığını ifade eden Yıldırım, 2009 global krizinin ardından ABD ve AB ülkelerinin nakit geri çekişi yaptığını bunun da Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere olumsuz yansıdığını söyledi. 
 
Türkiye'nin borçlarını ödeme sıkıntısı çektiğini söyleyen Yıldırım, "Bizim girdiğimiz seçimlerin hiçbiri kolay olmadı, ilk seçim hariç. 2009 yerel seçimlerinde küresel bir kriz vardı. O krizin etkilerin seçimlerini gördük. Ekonomiyle ilgili sıkıntı var, bu bir sır değil" dedi.