24 Eylül 2024 Salı

YPJ SİHA saldırısında 3 savaşçılarının şehit düştüğünü duyurdu

YPJ işgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği SİHA saldırısında 3 savaşçılarının şehit düştüğünü duyurdu.

İşgalci Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları sürüyor. Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Minbic'te gerçekleştirilen SİHA saldırısında 3 savaşçılarının katledildiğini açıkladı.

YPJ Askeri Meclis Komutanlığı üyesi ve Minbic Askeri Meclis Komutanı Şervîn Serdar ile Nûcan Ocelan ve Canda Cûdi'nin şehitler kervanına katıldığı ifade edilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Mücadelemiz Erdoğan'ın kana susamış rejiminin yüreğinde büyük bir korku yarattı. İşgalci Türk devleti özel harp dairesi tarafından yönetilmektedir. Tarihin hiçbir döneminde insanlara karşı bu kadar organize bir soykırım yapılmamıştır. Osmanlı'nın bir kalıntısı olan Türk devleti, modern Osmanlı anlayışıyla topraklarımızı işgal edip yönetmek istiyor."

YPJ'nin, tüm dünya kadınlarına yeni bir yaşam modeli ve umudu olduğu belirtilen açıklamada, "Bugün bu kahraman kadınlar, kadın iradesine ve varlığına düşman olan Erdoğan'ın hedefindedir. 15 Eylül tarihinde Kobanê saldırılarının yıldönümünde devrimci kadınların hedef alınması tesadüf değildir" denildi.

'GÜVENLİĞİ GÜÇLENDİRME OPERASYONU'NDA KADIN KOMUTAN OLARAK ÖNCÜ ROL OYNADI'
Her üç devrimci kadının tarihlerinden bahsedilen açıklamada Şervîn Serdar'a ilişkin şunlar kaydedildi: "Bir kadın komutan olarak halk devriminin başarısına sonuna kadar inandı. Komutan Şervîn, Derazor bölgesinde halkın birliğini bozmak amacıyla dış güçlerin planladığı yolsuzluk politikalarının bertaraf edilmesi ve önlenmesi amacıyla 'Güvenliği Güçlendirme Operasyonu'nda kadın komutan olarak öncü rol oynadı. Hayatının her anında 'Jın, jiyan, azadî' gerçeğini kişiliğinde temsil edebilen insanlardan biriydi."

'ÜLKE TOPRAKLARINI İŞGALCİLERİN ZULMÜNDEN ARINDIRACAĞIZ'
YPJ yurtsever Kürt halkına ve şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, "Komutan Şervîn, Canda, Nûcan gibi yoldaşlarımızın emeği ve kanıyla ülke topraklarının her yerini işgalcilerin her türlü zulmünden arındıracağız. Bu temelde her zaman şehit yoldaşlarımızın görevlerine sahip çıkacak ve intikamlarını alacağız. Gücümüz ve kararlılığımız hiçbir zaman kırılmayacaktır" ifadelerini kullandı.