23 Eylül 2024 Pazartesi

Yurtiçi Kargo tacizci müdürü korudu, kadın işçiyi işten attı

Yurtiçi Kargo Erzurum Bölge Müdürü Mustafa Sünnetçi, işe başladığı günden itibaren Dilara Özonur'u taciz etti, mobbing uyguladı. Tacizci müdürü koruyan Yurtiçi Kargo, şikayette bulunan kadın işçiyi işten çıkardı. Bununla da yetinmeyerek, çalışan yakın arkadaşlarını işten atmakla tehdit etti. İşten atılan Özonur, dayanışma çağrısında bulundu. 

Yurtiçi Kargo Erzurum Bölge Müdürlüğü'nde çalışan Dilara Özonur, Bölge Müdürü Mustafa Sünnetçi tarafından tacize uğradı. Maruz kaldığı tacizi Yurtiçi Kargo Genel Müdürlüğü'ne bildiren Dilara Özonur işten çıkarıldı.

1 Eylül 2020 tarihinde çalışmaya başlayan Özonur, ilk günden itibaren bölge müdürünün mobbingine, baskısına ve tacizine uğradı. Müdür Mustafa Sünnetçi, Özonur'a düzenli olarak, "sınırların neler, evet-hayırların neler" sorularını yöneltip, dış görünüşüne ilişkin yorum yaptı.

'BENİMLE KONUŞAN İŞ ARKADAŞLARIMA DA MOBBİNG UYGULADI'
ETHA'ya konuşan Özonur, Mustafa Sünnetçi'nin kendisiyle "her şeyi paylaşmak üzerine 'dost' olmaya" dair bir konuşma yaptığını anlattı. "Hangi cesaretle böyle bir şey sorma ve konuşma hakkı gördüğünü" söyleyerek tepki gösterdiğini belirten Özonur, "Kendisi, 'eşiniz var' dedikten sonra hiçbir itiraza girişmemiş, sen beni neyle itham ediyorsun, yanlış anladın deme gereği bile duymamıştır. Kendisine tavır koyduktan sonra çevremde bulunan, benimle görüşen iş arkadaşlarıma mobbing uygulamaya başlamıştır" dedi.

'ARKADAŞLARIMI İŞTEN ÇIKARMAKLA TEHDİT ETTİLER'
Yaşadığı tacizi Yurtiçi Kargo Genel Müdürlüğü ve bağlı bulunduğu holding ile paylaştığını aktaran Özonur, "Olayla ilgili herhangi bir araştırma, soruşturma yapılmadan, diğer bayan arkadaşlara dahi sormadan, hiçbir bahaneye ihtiyaç duymadan iş feshim verilmiştir. Son olarak; susmayıp sesimi duyurduğum için, geri çekilmezsem benimle samimi olan ve olmayan çalışma arkadaşlarıma iş feshi ve etik olmayan, iş ahlakına sığmayan tehditler de bulunmuşlardır" sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

'İFTİRA OLDUĞU İÇİN ÇIKARIYORUZ' DENİLDİ
Kendisine, "Performansından çok memnunuz ama söylediklerin iftira olarak değerlendirildiği için çıkışını veriyoruz" denildiğini aktaran Özonur, şöyle devam etti: "Eğer iftira olduğuna inansalardı 'yüz kızartıcı' madde olan 25'ten çıkışımı verirlerdi, ama madde 4'ten (işçinin kusuru olmadan işveren tarafından verilen çıkış) çıkardılar."

DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Özonur, iş arkadaşlarının her durumda yanında olduğunu belirtti. Daha önce de söz konusu iş yerinde çalışan kadınlara yönelik taciz yaşandığını ve şikayet edenlerin işten çıkarılarak üstünün örtüldüğünün anlatan Özonur, kamuoyuna sesini duyma ve dayanışma çağrısı yaptı.