23 Eylül 2024 Pazartesi

Yusuf Alkım gözaltına alındı

Uluslararası Lenin Sempozyumu için Kıbrıs'tan Türkiye'ye gelen DKB eski genel sekreteri Yusuf Alkım Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Uluslararası Lenin Sempozyumu için Kıbrıs'tan Türkiye'ye gelen Devrimci Komünist Birlik'in (DKB) eski genel sekreteri, yazar ve programcı Yusuf Alkım Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı. DKB'den yapılan açıklamaya göre Yusuf Alkım'a avukatları uzun süre ulaşamadı, Alkım'ın bir gece gözaltında tutulduktan sonra bu sabah Anadolu Adliyesi'nde savcılığa çıkarılacağı ifade edildi.

Alkım hakkında "örgüt propagandası suçu" iddialarının bulunduğu belirtilen açıklamada, "DKB olarak Yusuf Alkım yoldaşın şahsında gelişen gözaltına almanın özünde, Kıbrıs'ta TC işgal ve sömürgeciliğine karşı ülke, bölge ve dünya halklarıyla enternasyonal dayanışma çerçevesinde örgütlenme ve mücadeleyi sindirme, yıldırma ve yok etmeye yönelik olduğunu bilmeliyiz" denildi.

Açıklamada, "Yusuf Alkım yoldaşa gelinceye kadar onlarca ilerici, demokrat, devrimci, komünist insanımıza karşı uygulanan, Türkiye'ye giriş yasağı, vize zorunluluğu vb. yasaklar yanında, Türkiye'de açılan davalarla, mahkumiyetlerle, sınır dışı uygulamalarıyla bizleri işgal edip sömürgeleştirdiği Kıbrıs'ın kuzeyinde açık hava hapishanesine mahkum ederek esir tutmaya devam edeceklerini sanıyorlar" ifadeleri kullanıldı.