23 Eylül 2024 Pazartesi

Yüzlerce kişi işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti

Amûdê, Girkê Legê ve Reqa'da sokağa çıkan yüzlerce kişi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarını protesto etti.

İşgalci Türk devleti 23 Aralık'tan bu yana Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinin altyapısına, kent merkezi ve hizmet merkezlerine saldırıyor. Saldırılara karşı yüzlerce kişi alanlara çıktı.

AMÛDÊ
Amûdê İlçesi Elektrik Kurumu önünde yapılan açıklamada konuşen Şehit Hozan Komünü Eşbaşkanı Selman Mihemed, Türkiye'nin DAİŞ'e karşı savaşan bölge halkına karşı soykırım savaşı yürüttüğünü belirtti.

GİRKÊ LEGÊ
Qamişlo'nun Girkê Legê ilçesinde açıklama yapan İlçe Meclisi, Türkiye'nin uluslararası güçlerin ve insan hakları örgütlerinin gözü önünde uluslararası yasaları ihlal ettiğine dikkat çekti.

Girkê Legê ilçe halkı ve ilçedeki demokratik kitle örgütü üyeleri, saldırılara tepki göstermek için bir protesto eylemi düzenledi. Eylemde işgalci saldırılara tepki gösteren ve uluslararası güçlerin tutumunu kınayan bir açıklama yaptı. Açıklama Çilaxa İlçe Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Faris tarafından okundu.

REQA
Reqa Kantonu Şehit Aileleri Meclisi de bölgeye yönelik saldırıları kınamak için Reqa Kantonu'nun güneyindeki merkezi önünde bir açıklama yaptı. Açıklamayı Reqa Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Sözcüsü Ebîr El Hac Ebdullah okudu. Türkiye'nin Zap ve Metîna yenilgisinden sonra bölgeye saldırdığına dikkati çekilen açıklamada, saldırılara karşı mücadelenin büyütülmesi sözü verildi.