8 Ekim 2024 Salı

Zîlan Destan Gazi Mahallesi'nde anıldı

ÖTSP, Gazi Mahallesi'nde Rojava'da devrimci görevler sırasında ölümsüzleşen Zîlan Destan'ı andı.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), İstanbul'un Gazi Mahallesi'nde, 13 Haziran'da Rojava'da devrimci görevler sırasında ölümsüzleşen Zîlan Destan'ı andı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada söz alan ESP temsilcisi, "Bugün hiç tanışmadığımız, birçoğumuz için aynı dili konuşmadığımız ancak ortak bir düşün, ortak bir mücadelenin parçası olduğumuz genç bir komünist devrimciyi anıyoruz" dedi.

Zîlan Destan'ın Kobanê kuşatması sırasında ailesiyle birlikte Bakurê Kurdistan'a geçtiğini ancak Ayşe Deniz Karacagil'in (Destan Temmuz) şehit şüşmesinin ardından Rojava topraklarına yüzünü döndüğünü aktaran ESP temsilcisi, "Zîlan yoldaş, genç bir komünist olarak hem Rojava devriminin savunulması kapsamında elde silah savaş cephelerinde, hem de devrimin toplumsal dönüşüm cephesinde öncü roller oynadı. Rojava devriminin halkçı demokratik kazanımlarının halklar nezdinde sahiplenilmesi ile birlikte devrimin sosyalist bir temelde inşa edilmesi için kapı kapı, sokak sokak çalışma yürüttü" diye belirtti.

Komünistlerin Rojava devriminde kanlarıyla kazandıkları varlık hakkını sadece enternasyonal bir kuvvet olarak değil hem askeri hem de sivil yaşamda yerel bir özne olarak sürdürdüğünü aktaran ESP temsilcisi, "Zîlan yoldaş şahsında bu onurlu varoluşu yaratan ve büyüten komünistlerden öğreneceğimiz çok şey var. İşte, Zîlan yoldaşın uğurlamasında orak çekiçli bayrakları dalgalandıranları gördük. Neredeyse yoktan varedilen bir hareket, bir yaşam idealinin devrim topraklarında boy verip geliştiğini görüyoruz. Bizler açısından da, ayağımızı bastığımız her yerde bu onurlu mücadeleyi yükseltmek boynumuzun borcudur" diye konuştu.