28 Eylül 2024 Cumartesi

22 sosyalistin yargılandığı dava 16 Haziran'a ertelendi

Gazetecilerin ve sosyalistlerin yargılandığı iki dava adli kontrol kararları reddedildi. Duruşmalar ertelendi. 

Etkin Haber Ajansı (ETHA) çevirmeni Adil Demirci ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin de aralarında bulunduğu 22 sosyalistin "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yargılandığı davanın altıncı duruşması görüldü.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz 8 sosyalist hazır bulundu. Duruşmada sosyalistler ile avukatlar ayda 2 kez uygulanan adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti. Mahkeme, adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması talebini reddetti ve duruşmayı 16 Haziran 2020 tarihine erteledi.

6 SOSYALİSTİN YARGILANDIĞI DAVA DA ERTELENDİ
ETHA muhabiri Ali Sönmez Kayar'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yargılandığı davanın 6. duruşması İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuksuz yargılanan Sıtkı Güngör duruşmada hazır bulundu. Sanıklar aleyhine ifade veren "Zafer Atılım" adlı gizli tanık SEGBİS'le duruşmaya katıldı. "Zafer Atılım"ın ifadeleri SEGBİS sisteminde yaşana aksaklık nedeni ile anlaşılmadı. Bu nedenle ifade yarım kaldı.

Ardından söz alan Sıtkı Güngör, hakkındaki suçlamaları ret ederek, beraatını istedi. Sanık avukatları, gizli tanığın bir dahaki celsede ifadesinin alınması talebinde bulunarak, tüm sanıklar hakkında adli kontrol hükümlerinin kaldırılması ve beraat kararı verilmesini istedi.

İddia makamı adli kontrollerin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, adli kontrol tedbirlerinin devamına, gizli tanığın bir sonraki celsede dinlenmesine karar verdi. Duruşma 9 Haziran'a ertelendi.