28 Eylül 2024 Cumartesi

Roboskî katliamının 153. ayı: Tüm sorumlular açığa çıkarılsın

Roboskî katliamının 153. ayında adalet talebini yineleyen Roboskî İçin Adalet Girişimi, katliamın sorumlularının açığa çıkarılmasını istedi. 

Roboskî İçin Adalet Girişimi, Roboskî katliamının 153. ayı nedeniyle Sakarya Caddesi'nde açıklama gerçekleştirdi. "Roboskî bir daha asla" pankartının açıldığı açıklamada, basın metnini İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı okudu.

Yazmacı, Roboskî katliamını yapanların 13 yıldır sistemin koridorlarında gezdiğine dikkat çekerek "Hukuku göremediğimiz 153 ay. Cezasızlık 665 haftadır sürmekte. Roboskî'de 19'u çocuk, 34 sivil insanımızın katledilmesinden bugüne geçen 4658 günde; yönetenler, meclis, yargı, AYM ve AİHM el birliğiyle adaletsizliği yaşatıyor" dedi.

Yazmacı konuşmasına şu şekilde devam etti: "Yönetenler, İsrail'in katliamlarını açıklamalarına taşırken, yaşattıkları katliamları görmezden gelir, adalet mekanizması çalıştırılmazken Roboskî'ye ziyarete gider sadece. Unutulmasın; yerkürenin insanını bir sayıya çeviren, ekonomik planlar ve kaynak paylaşımı dışında derdi olmayan savaş, iktidarların varoluş oyuncağıdır. Savaş ile toplu yönetilmez. Roboskî'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir. Roboskî de dahil, tüm insan yaşamını ve özgürlüklerini ortadan kaldıran katliamlara, savaşa ve şiddete karşı, hepimiz itiraz hakkımızı kesintisizce kullanacağız. Roboskî katliamının sorumlularının açığa çıkarılması, yargılanması ve gereken cezalara çarptırılması tüm yaşam hakkı ihlalleri için hayati önemdedir. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız."