23 Eylül 2024 Pazartesi

33 kadın için Ankara Adliyesi'ne çağrı

İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu, İstanbul Sözleşmesi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 33 kadının 7 Haziran'daki duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu, 2020 Ağustos ayında İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için yapılan eyleme katılan ve gözaltına alınarak haklarında dava açılan 33 kadının duruşmasına katılım çağrısında bulundu.

Mor Mekan bahçesinde yapılan basın açıklamasında kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi bizim, yargılanamaz" pankartı açtı. Kadınlar adına konuşan KESK Ankara Platformu Dönem Sözcüsü Melek Aşır, yaşam haklarını savunmak için sokakları dolduran kadınlar olarak devlet şiddetine maruz kaldıklarını belirtti. Yapılan eylemde 33 kadının gözaltına alındığını belirten Aşır, "Eyleme katılan arkadaşlarımız hakkında '2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanununa muhalefet' suçlamasıyla açılan davada 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezaları talep edildi" dedi.

DAVAYA KATILIM ÇAĞRISI
7 Haziran'da 33 kadının yargılanacağı duruşmaya katılım çağrısı yapan Aşır, "İstanbul Sözleşmesi yargılanamaz. 7 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 09.30'da Ankara Sıhhiye Adliyesi önüne ilk duruşmanın görülecek olan davamızda tüm kadınları yanımızda durmaya çağırıyoruz. Kadınlar olarak büyük bir itaatsizliği örgütlemeye geliyoruz" dedi.

'1 TEMMUZ'DA HAYATI DURDURALIM'
İstanbul Sözleşmesi'nin 1 Temmuz Perşembe günü kesinleşecek olan fesih kararının geri çekilmesi için mücadeleyi büyüteceklerini duyuran Aşır, 1 Temmuz'da kadınları sokaklarda mücadele etmeye, hayatı durdurmaya çağırdı.