23 Eylül 2024 Pazartesi

Köln'de kürtaj karşıtlarının yürüyüşü engellendi

Köln'de faşistler ve Hristiyan köktendincilerin geleneksel "Yaşam Yürüyüşü" genç kadınlar ve LGBTİ+'lar tarafından engellendi. Eylemde, "Benim bedenim benim seçimim" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganları atan binler polis saldırısını geri püskürttü, antifaşistlere yönelik saldırıyı engelledi. 

Almanya'nın Köln kentinde genç kadınlar, LGBTİ+'lar ve gençler sözde "Yaşam Yürüyüşü"nü engellemek için sokaklara döküldü.

Faşistler ve Hristiyan *köktendinciler tarafından her yıl kürtaj hakkına karşı düzenlenen "Yaşam Yürüyüşü", çok sayıda örgütün bir araya geldiği "Pro Choice" ittifakı tarafından asıl güzergahında engellendi. Bunun üzerine "Yaşam yürüyüşü" sadece birkaç metre ilerleyebileceği başka bir güzergaha geçmek zorunda kaldı. 

Faşist AfD partisinin güç kazandığı ve kadınların, LGBTİ+'ların ve göçmenlerin giderek daha fazla saldırıya uğradığı bir dönemde, LGBTİ+'lar ve kadınlar faşistlere ve faşist politikalara kararlılıkla karşı çıkıyor. Binlerce kişinin katıldığı eylemde, kürtaj hakkını savunuldu; ırkçı, faşist, sağcı görüşlerin ve kadın düşmanı tutumların Köln'de yeri olmadığı vurgulandı. "Jin, jiyan, azadî" ve "Benim bedenim benim seçimim" sloganlarıyla polis geri püskürtüldü, antifaşistlere yönelik saldırı engellendi.

*Hristiyan köktendinciliği: 19. yüzyılın sonlarında teolojik modernizme tepki olarak ortaya çıkan ve geleneksel Hristiyan inançlarını, özellikle biyolojik evrim teorisi olmak üzere, doğal ve sosyal bilimlerdeki yeni gelişmelere uyum sağlayacak şekilde revize etmeyi amaçlayan Amerikan Protestanlığı hareketi.