28 Eylül 2024 Cumartesi

7 yıldır devam eden KCK basın davasından karar çıkmadı

46 kişinin yargılandığı KCK basın davasının bugünkü duruşmasında yine karar çıkmadı. 7 yıldır devam eden dava 7 Temmuz 2020 tarihine ertelendi.

46 gazeteci ve medya çalışanının "örgüt üyeliği" ve "örgüt yöneticiliği" iddiasıyla yargılandığı ve 7 yıldır devam eden KCK basın davasının 18. duruşması İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Dava 7 Temmuz 2020 tarihine ertelendi.

Dosyada sanık olarak yargılanan SAMER Koordinatörü Yüksel Genç ile gazeteci Hüseyin Deniz ve avukatların hazır bulunduğu duruşmada, geçen duruşma SEGBİS ile savunması alınmayan Yüksel Genç savunma yaptı.

Aynı dosyadan ikinci kez yargılandığını belirten Genç, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosyasını da hatırlatarak "Bu dosya ile birleştirilen dosyanın iddianamesinde ben KCK dosyasından tutukluyken delil olarak teknik ve fiziki takip yapıldığı yazılmıştı. Dosyada Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eşbaşkanlığı yapmam suç olarak sayılıyor. DTK devlet tarafından tanınan, çalışmalarını yasal zeminde sürdüren bir platformdur, hakkında herhangi bir mahkumiyet yoktur" dedi. Genç, suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Gazeteci Hüseyin Deniz ise savunma yapmadı.

KILIÇ: MİT MENSUBU ÖZER DİNLENSİN
Daha sonra Çağdaş Ulus'un Avukatı Mehtap Acar Ulus söz aldı. Ulus, Çağdaş Ulus'un aynı zamanda eşi olduğunu söyleyerek, "5 yıl geçti, bizim çocuğumuz oldu ama Çağdaş daha yargılanıyor. Beraatını talep ediyorum" dedi.

Avukat Özcan Kılıç ise soruşturma kapsamında olan ancak daha sonra MİT mensubunu olduğu için dosyası ayrıla Mustafa Özer isimli kişinin mahkemeye çağrılarak dinlenmesini talep etti.

Yüksel Genç'in duruşmalarda vareste tutulmasını talep eden Kılıç, dosyada DTK faaliyetlerinin suç gibi gösterildiğini belirterek DTK'nin 'yasa dışı' olup olmadığının sorulmasını talep etti.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, talepleri reddederek bir sonraki duruşmanın 7 Temmuz 2020, saat 10.00'da görülmesine karar veridi.