28 Eylül 2024 Cumartesi

Açlık grevindeki ESP ve SGDF üyeleri devrimci tutsakların aileleriyle buluştu

Hapishanelerdeki tecrit ve işkenceye karşı açlık grevi eylemi başlatan ESP ve SGDF üyeleri, açlık grevini sürdürdükleri ESP İzmir İl Örgütü'nde devrimci tutsakların aileleriyle buluştu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), hapishanelerdeki işkence ve tecrit politikalarına karşı açlık grevi eylemi başlattı. İzmir'de Kırıklar Hapishanesi önünde açıklama yaparak açlık grevi eyleminin startını veren ESP ve SGDF'liler, İzmir'deki eylemi 3 gün sürdürdükten sonra diğer kentlere devredecek.

Hapishane önündeki açıklamanın ardından Alsancak'ta bulunan ESP İzmir İl binasına geçen sosyalistler burada devrimci tutsakların aileleri ve yakınlarıyla görüştü.

Devrimci tutsak Süleyman Göksel Yerdut'un annesi Cemile Yerdut, oğlunun 7 yıldır tutsak edildiğini ve son olarak İzmir'den Elazığ'a sürgün sevk edildiğini anlattı.

Görüşe gitmekte zorlandıklarına dikkat çeken Yerdut, "Çok istedik, dilekçe yazdık ama sürekli ret geldi. Ben isterim çocuğum buraya gelsin, görüşlerine gideyim" diyen Yerdut, tüm devrimci tutsakları ve tutsak ailelerini selamladı.