28 Eylül 2024 Cumartesi

Adalet Nöbetinin 663. günü: 2023 yılı adalet yılı olsun

Şenyaşar ailesi Adalet Nöbetinin 663. gününde 2023 yılının adalet yılı olmasını istedi.

2022 yılına faşist iktidarının zulmüne direnerek ve adalet talebini yükselterek geçiren Şenyaşar ailesi 2023 yılında da adalet talep etti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 2019 Haziran seçimleri kapsamında AKP Milletvekili İbrahim Yıldız'ın koruma ve yakınları oy istemek için Şenyaşarların işyerine gitti. Şenyaşar ailesinin oy vermeyi reddetmesi üzerine Yıldız'ın koruma ve yakınları Şenyaşarlara saldırdı. İşyerinde başlayan saldırı, yaralıların kaldırıldığı Urfa Devlet Hastanesinde de sürdü.

Hastanede iki oğlu ve hayat arkadaşı Hacı Esvet Şenyaşar gözleri önünde katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar 663 gündür Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbetinde. Kar, kış, sıcak demeden adliye önünde direnen aile sayısız zulme uğradı, Emine Şenyaşar'ın adalet talebini görmezden gelen yargı ağıtları nedeniyle 17 soruşturma başlatıldı, 6'sı davaya dönüştürüldü.

Adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini kaydeden Şenyaşar ailesi, "2022 zulüm ile geçti. Umudumuz 2023 yılına kaldı. Devleti ayakta tutan adalettir. 2023 yılı 'adalet yılı olsun' Kanayan yaralar kapansın. İnna lillahi ve inna ileyhi Raciun" dedi.