10 Ekim 2024 Perşembe

Adana'da Gergerlioğlu'na destek eylemi

İHD Adana Şubesi ve Adana KHK Platformu, tutuklanan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na destek için Heykelli Park'ta eylem yaptı.

İHD Adana Şubesi ve Adana KHK Platformu, vekilliği düşürülen ve dün yakapaça gözaltına alınıp tutuklanan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na ilişkin Heykelli Park'ta basın açıklaması yaptı.

Polis, basın açıklaması yapılmasını engellemeye çalıştı. Engelleme girişimine rağmen "Gergerlioğlu yalnız değildir. Adalet için nöbetteyiz" pankartı ve "Adalet nöbetindeyiz" yazılı dövizler açarak basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Eyleme HDP, ESP, SGDF, EMEP, DAD, KESK, TÖP ve Anadolu Halkları Derneği destek verdi. Eylemde basın açıklamasını okuyan İHD Adana Şube Başkanı Yakup Ataş, "Halkın iradesi ile seçilen milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ülke ve dünya kamuoyunun gözleri önünde akıl almaz bir uygulamaya maruz kalmaktadır" dedi.

Gergerlioğlu'nun OHAL KHK'ları ve sonuçlarının insanlar üzerinde yarattığı tahribatları ve daha birçok hak ihlallerine ilişkin gerçekleri tüm topluma anlatarak kralın çıplak olduğunu gösterdiğini ifade eden Ataş, bu nedenle siyasi iktidarın hedefi haline geldiğini belirtti.

Ataş, "İnsanlık namına 'utanç kareleri' olarak hafızalara kazınan ve hukuksuzluğa emsal teşkil edecek olan; Cuma akşamı ev baskını, darp ve zorla gözaltı süreci, araçta tehdit ve hakaretler neticesinde duygusal bir kişilik yapısına sahip olan Gergerlioğlu kalp spazm geçirmiştir. Meydana gelen göğüs ağrısı sonrasında hastaneye kaldırılmıştır. Acil şartlarda yapılan anjio sonrasında ise yoğun bakıma kaldırılmıştır" diye kaydetti.

Gergerlioğlu'nun her durum ve koşulda mücadeleyi ve direnişi seçtiğini ifade eden Ataş, "Bizler de her durum ve koşulda mücadeleyi ve direnişi seçen Gergerlioğlu'yla omuz omuza vererek mücadeleyi büyüteceğiz. Gergerlioğlu 'sizi rahatsız etmeye devam edeceğim ve teslim olmak yok bizim kitabımız da' diyor. Biz bu iki sözü ilke olarak benimseyecek bu ilkeleri referans alarak mücadele edeceğiz. Bizler de Gergerlioğlu'nun mücadelesini mücadelemiz olarak görüyor mücadelesini direnişini selamlıyoruz" diye konuştu.