10 Ekim 2024 Perşembe

Van YYÜ öğrencileri katledilen kadınlar ve Rojin için eylem yaptı

Van YYÜ öğrencileri katledilen kadınlar ve 14 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş için üniversite kampüsünde eylem yaptı, "Rojin nerede" diye sordu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri katledilen kadınlar ve iki haftadır haber alınamayan arkadaşları Rojin Kabaiş için eylem yaptı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenciler "Rojin nerede" diye sordu.

Üniversite içinde yürüyüş yapmak isteyen öğrenciler kentte devam edem eylem yasağı gerekçe gösterilerek engellendi. Oturma eylemine geçen öğrenciler burada açıklama yaptı.

Son günlerde yaşanan kadın cinayetlerinin hatırlatıldığı açıklamada, "İstanbul Fatih'te iki genç kadın vahşice katledildi. Ayşenur ve İkbal. Failin en az geçtiğimiz seneden bu yana kadını takip ettiği, tehdit ettiğine dair birçok yazışma/video ortaya çıktı" denildi.

Tehditler dikkate alınsaydı, adli süreç yürütülseydi, 6284 uygulansaydı, İkbal'in şikayetleri sonuçsuz kalmasaydı bu cinayetin gerçekleşmeyeceğine vurgu yapılan açıklamada, "Bizler biliyoruz ki bu cinayetler münferit değil. Kadınları saran bu karanlık yıllardır cezasızlıkla, yasaların uygulanmayışıyla adım adım oluştu! Biliyoruz ki bu karanlığı yenecek olan bizleriz! Bu karanlığı ancak ve ancak birlikte olursak aşabiliriz. Yalnız değiliz, çaresiz değiliz. Birbirimize sahibiz. Eşit ve güvenli bir geleceği de böyle kuracağız" denildi.