25 Eylül 2024 Çarşamba

ADGB: Faşizmden hesap soracağız

İzmir'de HDP'ye yönelik gerçekleştirilen faşist saldırıya ilişkin açıklama yapan ADGB, "Bu saldırıya karşı Avrupa'da yaşayan tüm ilerici demokrat sosyalist ve yurtseverleri sokağa başta Deniz Poyraz'ın ailesi olmak üzere HDP ile dayanışmaya ve faşist Erdoğan'a 'Defol Erdoğan' demeye çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), İzmir'de gerçekleştirilen faşist saldırıya ilişkin "Deniz Poyraz, Erdoğan'ın talimatıyla katledildi. Erdoğan demek ölüm demek kan demek. Defol Erdoğan" başxlıklı açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Faşist Erdoğan ve ittifakları kanlı tarihlerine bir yenisini eklediler. Bugün İzmir'de, Suriye'de eğittikleri AKP'nin 'iyi çocukları' katil çetecilerden bir tanesi HDP il binasına saldırı gerçekleştirdi ve bu saldırıda İl binasını yakmaya çalıştı ve ne yazık ki HDP'li yoldaşımız Deniz Poyraz'ı katletti. Bu planlı ve örgütlü saldırının arkasında başta Faşist Erdoğan olmak üzere devletin olduğunu biliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ADGB, "Erdoğan 'Bu daha iyi günleriniz' diyerek savurduğu tehditlerden de anlaşılacağı üzere bu silahlı saldırının azmettiricisidir. Süleyman Soylu uzun süredir HDP il binalarını özel hedef haline getirmişti. Türk devleti bir bütün halinde ülkedeki tüm demokrat, sol, sosyalist, yurtseverleri ölümle tehdit ediyor ve eğitimli özel katillerini sokağa bırakacağını söylüyordu. Erdoğan aylardır sınır ötesinde Kürt halkına dönük toplu imha politikasını bugün yeniden ülke içine taşımış oldu" diye kaydetti.

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

"HDP'ye dönük kapatma davalarıyla ve lağım medyasının HDP'ye dönük saldırıları buna zemin oluşturdu. Faşist Erdoğan Türkiye halklarını korku dolu bir iklime hazırlamaya çalışarak talimatları ile de faşist çeteleri görev başına getirdi.

"Biz Erdoğan'ın iyi çocuklarını Suriye de döktükleri kandan biliriz. Biz Erdoğan'ın iyi çocuklarını Fransa'da Sakine yoldaşlarımızın katliamından biliriz. Gün topyekûn bu faşist Erdoğan ve şürekâsına defol deme günüdür. Gün hem ülke içerisinde hem de Avrupa'da ki çetecilerinin faaliyetlerine son verme günüdür. Deniz yoldaşımızın ve bizden aldıkları tüm canlarımızın hesabını faşist Erdoğan ve şürekasından soracağız.

"Bu saldırıya karşı Avrupa'da yaşayan tüm ilerici demokrat sosyalist ve yurtseverleri sokağa başta Deniz Poyraz'ın ailesi olmak üzere HDP ile dayanışmaya ve faşist Erdoğan'a 'Defol Erdoğan' demeye çağırıyoruz."