21 Eylül 2024 Cumartesi

Alibeyköy'de Suruç şehitleri anıldı

33 Düş Yolcusu, Alibeyköy Karadolap Parkı'nda yapılan etkinlikle anıldı. Dilek fenerlerinin uçurulduğu anmada, "Hayatın her alanında 33'leri anacağız" denildi.
İstanbul'un Eyüp ilçesi Alibeyköy Semti'nde bulunan Karadolap Parkı'nda Suruç'ta katledilen 33 Düş Yolcusu anıldı.
 
Dilek fenerlerinin uçurulduğu anmada konuşan ESP'li Serhat Demirtaş, "Hayat dolu, iyilik dolu yoldaşlarımızı katlettiler. Sadece hüzünle değil, öfkeyle de hatırlayacağız. Katilleri ve onlara yol verenleri, ölülerimize bakıp sırıtanları, arkamızdan 'oh iyi olmuş' diyenleri, 'oyuncak değil silah götürüyorlardı' diyen milliyetçileri, asla unutmayacağız" dedi.
 
Yapılan saygı duruşunun ardından söz alan Suruç şehidi Vatan Budak'ın babası Murat Budak, "Saray gladyosu AKP ve onların beslediği katil IŞİD'in Suruç'ta gerçekleştirdiği katliamın üzerinden üç yıl geçti. Tam 36 ay. Acımızda, öfkemizde her geçen gün daha da büyüyor" diye belirtti. Budak, "Bizleri katlederek, tutuklayarak diz çöktüreceğini sanan katiller dün bir kez daha yanıldıklarını gördüler. Dün yapmak istediğimiz anmaları engellemeye çalıştılar ama gördüler ki 33'lerin yoldaşları bir adım geri atmadılar, atmazlarda. Çünkü onlar Ceboların, Polenlerin, Uğurların, Duyguların, Mertlerin, Ezgilerin yoldaşlarıydı. Çünkü onlar halkların arasında kardeşlik köprüsü kuran devrimcilerdi" diye kaydetti.
 
Vatan Budak'ın Suruç'a gideceği gün "Orası zor ve tehlikeli" dediğini ifade eden baba Budak, Vatan'ın "Kolay olanı herkes yapar, önemli olan soru başarmak" dediğini aktardı. Murat Budak, "Şimdi bizde buradan diyoruz ki kolay olanı değil zoru başaracağız. Saray gladyosu ve AKP faşizmini yıkacağız. 33'lerin sesi olup onları haykırcağız. Biz kazanacağız" diye konuştu.
 
Halkın ilgi gösterdiği anma etkinliğinde SGDF adına konuşan Mazlum Aydın, 33 Düş Yolcusu'nu katledenleri ve destekçilerini iyi tanıdıklarını söyledi. Katillerin ellerini kollarını sallayarak dolaytığını, Suruç katliamı davasında tek sanığın dahi mahkemeye getirilmediğini belirtti. Aydın, "Biz bu mücadelemizden bir adım dahi geri atmadık, atmayacağız. Suruç anmalarına yapılan saldırıyı da kınayan Aydın, "OHAL kalktı diyorlar. OHAL'in kalkmış hali budur. Anmaya katılan kim varsa plasik mermi ile yaralandı" dedi.
 
Suruç şehitleri anasına 33 mumun yakıldığı anmada ESP adına konuşan Ezgi Bahçeci, "SGDF Kobanê yoluna düşmeden önce kardeş üniversite diyerek Dicle'de, füze kalkanına karşı Kürecik'te, Roboski katliamının birinci yılında Roboski'deydi" diye vurguladı. SGDF'lilerin Kobanê'ye gitmesinin de tesadüf olmadığını ifade eden Bahçeci, "Suruç'ta bir katliam yaşandı, 33 yoldaşımızı kaybettik. 33'lerin düşlerini gerçekleştirmek ve onları her yerde anmak bizler için onurdur. Hayatın her alanında 33'leri anacağız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 
Konuşmaların ardından Grup Yön ve Murat Güngör'ün ezgilerinin ardından uçurulan dilek fenerleriyle anma sona erdi.