21 Eylül 2024 Cumartesi

Ankara Valiliği Mutlu Halkevi'ni mühürledi

Mamak'ta tarikat ve cemaatlerin örgütlenmesine ses çıkarmayan Ankara Valiliği, Mutlu Halkevi'ni "izinsiz eğitim-öğretim faaliyeti yürüttüğü" gerekçesi ile mühürledi.
Tarikat ve cemaatlerin sayısının ve faaliyetlerinin arttığı Mamak'ta Ankara Valiliği bu yapılanmalara müdahale etmezken bugün Mutlu Halkevi'ni "izinsiz eğitim-öğretim faaliyeti yürüttüğü"nü ileri sürerek mühürledi.
 
Daha önce de Ankara'da Halkevleri şubelerini mühürleyen valiliğin gerekçesi "Halkevleri Yaz Okulu" adıyla çocuklarla düzenlenen atölyeler iken bu seferki gerekçesi ise çocukların boş zamanlarını eğlenerek geçirmesi amacıyla düzenlenen Halkevleri Yaz Çocuk Buluşmaları oldu.
 
1 Nisan 2018'de Ankara Valiliği, Halkevleri'nin Batıkent, Seyran Umut, Keçiören şubelerini ve Mamak'ta bulunan Ethem Sarısülük Kütüphanesi'ni aynı gerekçe ile mühürlemişti. Fakat Valiliğin, Halkevleri Hukuk Dairesi'nin dava açması üzerine Ankara 6. İdare Mahkemesi'ne verdiği yanıtta eğitim-öğretim faaliyetinin bahane olduğu esas gerekçenin "hükümet karşıtlığı" olduğu ortaya çıkmıştı.