21 Eylül 2024 Cumartesi

Ankara'da Kobanê, Gezi ve 1 Mayıs tutsaklarına özgürlük istendi

"Kobanê, Gezi ve 1 Mayıs tutsaklarına özgürlük isteyen Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, Sakarya Meydanı'nda "Direne direne kazanacağız" dedi. 

Ankara, Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Kobanê, Gezi ve 1 Mayıs tutsaklarının serbest bırakılması için çok sayıda kişi Sakarya Meydanı'nda bir araya geldi. 

"Kobanê, Gezi, 1 Mayıs tutsaklarına özgürlük" pankartının açıldığı eylemde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafları; "Faşizme geçit yok", "Siyasi tutsaklara özgürlük", "Direne direne kazanacağız" sloganlarının öne çıktığı dövizler taşındı. 

Gezi, Kobanê ve 1 Mayıs tutsaklarına özgürlük istenen eylemde, "Eşitlik, özgürlük ve barış  taleplerini bastırmak için gerçekleştirilen kitle katliamalarını Maraş, Sivas, Suruç, 10 ekim cezasızlık politikalarıyla aklanması karşısında adalet talebiyle bir aradayız" denildi. 

Yoksullaştırılan, geleceksizleştirilen, yaşam hakkı elinden alınan halklar için bir arada olunduğu kaydedilen açıklamada, "Yağma ve sömürü düzeninin karşısında, milyonların insanca yaşam talebiyle bir aradayız" ifadeleri kullanıldı. 

Bugün 27 kişinin emeğin hakkını savunduğu için tutsak edildiği kaydedilen açıklamada, tutsakların derhal serbest bırakılması istendi.