10 Ekim 2024 Perşembe

Antalya Newrozu'nda binler 'halkın iradesi kapatılamaz' diye haykırdı

Binlence kişinin katıldığı Antalya Newrozu'nda konuşan HDP milletvekili Kemal Bülbül, partilerine yönelik kapatma davasına dikkat çekerek, "Halkın iradesini kimse kapatamaz" dedi.

Antalya'da Newroz, Kepez Kent Meydanı'nda binlerin katılımıyla kutlandı. Kutlamalara HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Antalya Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Newroz alanına HDP bayrakları ile "HDP halktır kapatılamaz" ve "Genç başladık genç bitireceğiz" pankartları asaldı. Alana gelen binlerce kişi "Bijî serok Apo", "Direne direne kazanacağız" ve "Jin jîyan azadî" sloganları attı.

Kutlamada konuşan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Newroz'un zulme ve faşizme karşı direniş günü olduğunu söyleyerek, "Newroz Ateşi Kawa'dan Mazlum'a, Mazlumdan halklara özgürlük yolunu aydınlatan ışıktır" dedi. "Barış, adalet, eşitlik için demokratik Türkiye projesi yapan İmralı'ya Newroz sıcaklığıyla selam olsun" diyen Bülbül, tecridin suçu olduğunu vurguladı.

HDP'nin bir halk hareketi olduğunu kaydeden Bülbül şöyle konuştu: "Siyasi olarak tükenen, ekonomiyi iflas ettiren AKP-MHP bu siyasi rezaletin üstünü örtmek için bize kapatma davası açtı. HDP'ye kapatma davası açan savcı sarayın memurudur ve bu davayı açmakla halka karşı, adalet ve özgürlüğe karşı suç işlemiştir. HDP Türkiye halklarının iradesidir. Halk iradesini kimse kapatamaz! Alanda bulunan yoldaşlar, hevaller Newroz ateşi sıcaklığı ile mücadeleyi yükseltelim. Tarihimize, geleceğimize, emeğimize ve partimize sahip çıkalım." 

Konuşmaların ardından sahne alan sanatçılar Serhat Kural ve Nurcan Değirmenci'nin seslendirdiği ezgiler ile halk halay çekti.