28 Eylül 2024 Cumartesi

Arkadaşları Taşdemir'i andı: İntihar değil, cinayet

Arkadaşları, ekonomik zorluklar nedeniyle yaşamına son veren İstanbul üniversitesi Radyo-Televizyon Bölümü öğrencisi Hakan Taşdemir'i andı, "Bu intihar değil, cinayettir" dedi.

Ekonomik zorluk nedeniyle intihar eden İstanbul üniversitesi Radyo-Televizyon Bölümü 4. sınıf öğrencisi Hakan Taşdemir, arkadaşları tarafından anıldı.

Serüven Dergisi'nin çağrısıyla bir araya gelen öğrenciler, İletişim Fakültesi önünde açıklama yaptı. "Geleceksizliğin kefenini yırtacağız"pankartının açıldığı eylemde, "Beyazıt Hakan'ı unutmayacak" sloganı atıldı. 

Derinleşen ekonomik krizin insanları intihara süreklediğini kaydeden Berivan Tekin, "Bu intiharlar münferit değil, toplumun her kesiminden geçinemeyen, borçlarından çıkış yolu bulamayan ve geleceğe dair ümidi kalmayan insanlar bu sıkışmışlık içinde çözümü kendi hayatlarına son vermekte buluyor" dedi.

'BU İNTİHAR DEĞİL, CİNAYETTİR'
Bir sıra arkadaşlarının da krizin yarattığı yoksulluk, geçimsizlik ve geleceksizlik yüzünden intihar ettiğini söyleyen Tekin, "Bizler çok iyi biliyoruz ki bu bir intihar değil cinayettir. Ekonomik krizi yaratanlar büyük şirketlere, holdinglere, milyarlarca lira akarken, Ensar ve diğer dinci vakıflara milyonlarca lira dağıtılırken krizin faturasını ise yaptıkları zamlarla, işçilere, emekçilere, öğrencilere kesiyorlar" şeklinde konuştu.

Bir süre önce de Sibel Ünli'nin intihar ettiğini hatırlatan Tekin, üniversiteli öğrenciler olarak arkadaşlarının hayatlarını ellerinden alan kapitalist sisteme teslim olmayacaklarını kaydetti. Tekin, "Yoksulluğun, geleceksizliğin elimizden aldığı sıra arkadaşlarımız Sibel Ünli'yi, Hakan Taşdemir'i unutmayacağız" dedi.