25 Eylül 2024 Çarşamba

AvEG-Kon: Baskı ve katliam saldırılarına karşı HDP etrafında kenetlenelim

AvEG-Kon "Avrupa'da yaşayan tüm işçi -emekçi, kadın ve genç göçmenleri faşist saray rejiminin provakatif saldırlarına, kirli iç savaş provalarına karşı sokağa, eyleme çağırıyoruz" diye belirtti.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), HDP İzmir İl Örgütü'ne yapılan faşist saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz'a iliştin "Baskı ve katliam saldırılarınız halklarımızın özgürlük mücadelesini teslim alamaz. HDP etrafında kenetlenelim" başlıklı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Faşist saray rejimi muhalif tüm güçlere saldırılarına devam ediyor. Baskılarla, gözaltı ve tutuklamalarla susturamadıklarını katliam ve saldırılarla teslim almaya çalışan sömürgeci diktatörlük, çeteci-mafyacı ve azmettiricidir" denildi.

Baskıcı, katliamcı politikalarının hedefine sosyalistleri, yurtseverleri koyan faşist saray rejiminin, halkların birleşik iradesi olan, HDP'ye kapatma davası açtırmakla yetinmediği kaydedilen açıklamada, "Bugün HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik silahlı saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz katledilmiştir. Faşist Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen saldırı ve katliam iktdarın açık bir provakasyonudur. Bu katliamın azmettiricileri her fırsatta HDP'yi hedef alan konuşmaları ile faşist şef Tayyip Erdoğan ve haftalar önce meclis kürsülerinde tüm muhalefeti tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dur" diye belirtildi.

AvEG-Kon açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bu saldırıyla bir kez daha açığa çıkmıştır ki; çete-mafya iktidarı olan rejimin tüm pislikleri mafya şefinin ağzından ortaya saçılırken, bu tipten provakatif katliamcı saldırıların devletin hangi kanalları üzerinden gerçekleştirildiğini de gördük. Suruç'ta, Ankara'da, Amed'de faşist şeflik hedef göstermiş çeteleri, tetikçileri görevlerini yerine getirmiştir. HDP binalarının polis ablukasında tutulduğu bir ortamda silahlı bir saldırı ile bu katliam gerçekleştirilebiliniyorsa, bunun da faili bellidir. Faşist devletin polisi tetikçilere kollayarak, kirli işbirliğini güçlendirmiştir. Devlet konrolünde bir saldırı ve katliam gerçekleştirilmiştir.

"Gün HDP etrafında kenetlenme günüdür! Faşismin saldırganlığına, işçi ve emekçilerin, ezilen tüm kesimlerin, gençlerin ve kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesini kanla bastırma siyasetine karşı birleşik mücadeleyi büyütme günüdür. Faşizme karşı omuz omuza mücadele günüdür!

"Avrupa'da yaşayan tüm işçi -emekçi, kadın ve genç göçmenleri faşist saray rejiminin provakatif saldırlarına, kirli iç savaş provalarına karşı sokağa, eyleme çağırıyoruz."