5 Ekim 2024 Cumartesi

Aydın'da 9 HDP'li kadın gözaltına alındı

Aydın merkez ve ilçelerinde yapılan ev baskınlarında HDP üye ve yönetici 9 kadın gözaltına alındı. HDP Aydın il binasına yapılan baskında ise polisin arama işleminin devam ettiği bildirildi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticilerinin evlerine ve HDP Aydın il binasına bu sabah saatlerinde baskın düzenlendi. 

Aydın merkez ve ilçelerinde birçok eve düzenlenen baskınlarda 9 kadın gözaltına alındı.

HDP Aydın il binasına yapılan baskın sonrası yapılan arama işleminin devam ettiği bildirildi.

Gözaltına alınan HDP'li kadınlar, sağlık kontrollerinin ardından Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: HDP Parti Meclis (PM) üyesi Ayfer Demirer, HDP Aydın İl Eşbaşkanı Aysel Bahtiyar Ünsel, Didim İlçe Eşbaşkanı Mehtap Bozkurt, Söke İlçe Eşbaşkanı Sadegül Akalın, İl yöneticisi Neslihan Arviş, Saadet Açık, Azize Ergün, Nazlı Boza ve HDP üyesi olduğu belirtilen Söylemez Akalın.

HDP KADIN MECLİSİ: ARKADAŞLARIMIZI SERBEST BIRAKIN
HDP Kadın Meclisi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Siyasi soykırım operasyonları kapsamında bu sabah itibari ile onlarca kadın arkadaşımız haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmıştır. Baskı ve gözaltılarla kadın özgürlük mücadelemizi durduramayacaksınız! Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın" dedi.