10 Ekim 2024 Perşembe

Bahçeli hızını alamadı Anayasa Mahkemesinin kapatılmasını istedi

AYM'nin HDP hakkında hazırlanan iddianameyi iade etmesine öfkelenen MHP lideri Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'ni hedef aldı, "HDP'nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi'nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır" dedi

Her konuşmasında "HDP kapatılsın" nidaları atan MHP lideri Devlet Bahçeli, bu kez Anayasa Mahkemesinin (AYM) kapatılmasını istedi.

AYM'nin Halkların Demokratik Partisi (HDP) iddianamesini usul eksikliğinden iade etmesini hazmedemeyen Bahçeli yazılı açıklama yaptı, "AYM'nin iade kararı milli vicdanda hükümsüzdür, Türkiye'nin var oluş haklarına sadece usul açısından değil, esastan da ileri düzeyde zarar vermiştir" dedi.

"Milli beka", "milli güvenlik" argümanlarına sığınan Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi hukukun üstünlüğünden mi yanadır, yoksa bölücülüğün mü şakşakçısıdır? Dağda elde edilen başarıların TBMM'de kaybına tahammülümüz asla olamayacaktır. HDP'nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi'nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır" diyerek AYM'nin kapatılmasını istedi.

Bahçeli, AYM kararının "hukuk kılıfı altına saklanan iç ve dış işgal cephesinin marifeti" olduğunu söyledi, "Anayasa Mahkemesi'nin, hazırlanan iddianameyi kabul ve tasdik etmesi için dosya içinde silahlı ve bombalı teröristleri görmesi mi lazımdır? Beklentimiz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, iddianameyi yeni baştan düzenleyip tekraren HDP'yi kapatma davasını açmasıdır" diyerek HDP'nin kapatılması sürecinin hızlandırılması gerektiğini ileri sürdü.