25 Eylül 2024 Çarşamba

Basel'de komünist genç kadın Zîlan Destan anıldı

İsviçre'nin Basel kentinde, Rojava'da ölümsüzleşen Zîlan Desten anıldı.

Rojava'da devrimci görevi başında ölümsüzleşen Zîlan Destan ve İzmir'de HDP'ye yapılan faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz, İsviçre'nin Basel kentinde anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Zîlan Destan'ı anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ardından söz alan Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) temsilcisi, sınıflar mücadelesinde milyonlarca devrimcinin ölümsüzleştiği, her birinin ödediği bedelin ideolojik ve pratik olarak devrimci duruşu ifade ettiği vurgulandı.

Konuşmanın devamında, "Zîlan yoldaş en zorlu koşullarda onurlu bir karar alarak yaşamını devrimciliğe adıyor. Kadın yoldaşları Zîlan Destan yoldaşı anlatırken, Zîlan yoldaş bu onurlu yola çıkarken bir kadın yoldaşımızın Ayşe Deniz Karacagil ölümsüzleşmesinin ardından kendisine bir yol seçiyor" denildi.

Erkek egemen sisteme Zîlan Destan'ın savaş açtığı, buradan simurg kuşu misali kendini yeniden yarattığı, devrimci çalışmalarını kararlılıkla sürdürürken birçok genç yoldaşını devrimci komünist düşüncelerle tanışmasını sağladığı belirtilen konuşmada, "Zîlan yoldaş genç bir komünist kadın olarak enerjisini, emeğini ve coşkusunu halkının özgürlüğü için kapı kapı, ev ev yılmadan, yorulmadan devrimci görevlerini yerine getirmiştir. Rojava gençliği içerisinde karanlık geceyi aydınlatan bir yıldız misali öncülük etmiştir. Özellikle genç kadınların acılarını yüreğinin en derinlerinde hissedip erkek egemenliğine karşı bir öfke ve mücadeleye dönüştüren Zîlan yoldaş, öfkesinden aldığı gücü devrimci enerjisine katık yapmayı başaran örnek bir yoldaş oldu. Zîlan yoldaşın başarısını başarımız, yarım kalan düşlerini mücadelemizde yasatacağız" diye vurgulandı.