21 Eylül 2024 Cumartesi

BastA heyeti Cumartesi Anneleri ve ESP'yi ziyaret etti

İsviçre'den Türkiye'ye gelen BastA partisi üye ve yöneticileri, Cumartesi Anneleri ile buluştu. Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ni de ziyaret eden heyet, Suruç davasını da izleyecek.

İsviçre'den AVEG-KON'un organizasyonuyla Türkiye'ye gelen Basel starke Alternative (BastA- Basel Güçlü Alternatifi) heyeti, bugün Galatasaray Lisesi önünde yapılan kayıplar eyleminin ardından Cumartesi Anneleri ile görüştü.

Türkiye ve Kürdistan'daki kayıplar mücadelesini ve kayıplar olgusu üzerine bilgi alan Basta heyetinden Genel Sekreter Franziska Stier ve parti üyesi avukas Lukas Romer, daha sonra Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanlar İrtibat Bürosu'nda ESP'lilerle görüştü.

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Tanya Kara ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) MYK üyesi Berfin Polat heyeti karşıladı.

Görüşmede Kobanê davası ve Suruç katliamı davasına ilişkin bilgilendirme yapıldı. ESP Eş Genel Başkanı Gümüştaş, Kobanê ve Suruç davalarının birbiriyle ilişkili olduğuna işaret etti. İki davanın devletin IŞİD işbirliğini belgelediğine dikkat Gümüştaş, Suruç katliamı davasının sanıksız, hedefsiz, devlet sorumlularının yargılanmadığı ve gizlenmeye çalışıldığı biçimde ilerlediğini söyledi.

Gümüştaş, Türkiye'de Suruç katliamının yanı sıra Ankara Gar katliamı davası kapsamında süren adalet mücadelesinin önemine işaret etti.

Heyete ayrıca Türkiye ve Kürdistan'daki kadın özgürlük mücadelesi kapsamında da bilgilendirildi. Yaşanan yoksulluk krizinden en çok kadınların etkilendiğine ve kadın yoksulluğuna karşı kadınların örgütlenmesi çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran SKM Genel Sözcüsü Tanya Kara, kadın grevini örgütleme çalışmalarında yaşadıkları sorunları aktardı.

BastA heyeti de 2018'den bu yana örgütledikleri kadın grevine ilişkin deneyimlerini aktararak, bu yıl 14 Haziran'da bir kez daha kadın grevi örgütleyeceklerini söyledi.