21 Eylül 2024 Cumartesi

Berlin'de 1. Sınıf Mücadelesi Konferansı düzenlendi

Marksist Teori dergisi yazarı İbrahim Çiçek ile Yunanistan KKE-ML ve Fransa Komünist Yeniden İnşa Örgütü temsilcilerinin katılımıyla 1. Sınıf Mücadelesi Konferansı Berlin'de düzenlendi.

Almanya Komünist İnşa Örgütü'nün 10. yıl kutlamaları vesilesiyle düzenlenen konferansta, Almanya ve dünyada sınıf mücadelesinin farklı boyutlar, ortak mücadele imkanları ve görevleri üzerine tartışıldı.

Enternasyonal Sınıf mücadeleleri oturumunda konuşan konuklar, uluslararası devrimci dayanışmanın ve işbirliğinin gelişimine odaklanıldı.

MT Yazarı İbrahim Çiçek, Türkiye'deki sınıf mücadelesini Gezi davası ve yakın zamanda sonuçlanan Kobanê davası kapsamında çözümledi. Sınıf mücadelesinin merkezinde durduğu politik özgürlük sorununu değişik örneklerle açıkladı. Komünistlerin tüm dünyada zor zamanlar geçirdiği, savunmada olduğu bu dönemde devrimci temelde uluslararası işbirliğin gelişmesi, birbirinin mücadelesinin desteklenmesinin önemi vurgulandı.

Almanya'da siyonist baskının yoğun olduğu ülkelerde Filistin mücadelesinin zorlukları ve zorluklara göğüs germe önemi tartışıldı. Akıntıya karşı verilen mücadelenin önemi vurgulandı.