28 Eylül 2024 Cumartesi

'Bir baba oğlunu savunamayacak mı?'

"Bir baba oğlunu savunamayacak mı?" diyen Mustafa Koçak'ın ailesi oğulları için yapmak istedikleri basın açıklaması sırasında gözaltında alındı. Koçak ailesi, 228 gündür ölüm orucu direnişinde olan Mustafa Koçak için adalet istedi. 

228 gündür ölüm orucu direnişinde olan Mustafa Koçak'ın annesi Zeynep ve babası Hasan Koçak, bir kez daha oğulları için adalet istedi. 

"Mustafa Koçak ve Grup Yorum ölüm orucunda. Halkın avukatları açlık grevinde! Adalet istiyoruz!" yazılı pankartla Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda açıklama yapan baba Koçak, "Biz Mustafa Koçak için adalet istiyoruz. Mustafa Kocak 228 gündür ölüm orucunda" dedi. Konuşması  polisler tarafından kesilen Hasan Koçak, "Biz adalet istiyoruz, sadece sesimizin duyulmasını istiyoruz başka bir talebimiz yok" diyerek tepki gösterdi. 

Darp edilerek götürülen baba Hasan Koçak, halka yönelik konuşma yaparak, "Bir baba oğlunu savunamayacak mı? Yalnız pisliğin içine batan Burhan Kuzu'yu mu savunacaklar? Oğlum aç benim oğlum aç" diye haykırdı. 

Anne Zeynep Kocak ise "Mustafa için adalet istiyorum, benim oğlum ölüm orucunda. Halk duysun, benim oğlum için ses versin, adalet istiyorum" dedi. 

Anne Zeynep ve baba Hasan Koçak, gözaltına alındı.

DİRENİŞLER MECLİSİ, GRUP YORUM'UN TALEPLERİNİ DİLLENDİRDİ
Koçak ailesinin gözaltına alınmasının ardından Direnişler Meclisi de Khalkedon Meydanı'nda Mustafa Koçak ve Grup Yorum üyeleri ile açlık grevindeki Halkın Hukuk Bürosu avukatları için eylem yaptı. 

"Mustafa Koçak, Grup Yorum, halkın avukatları için adalet istiyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemde, Grup Yorum'un dün görülen davası hatırlatıldı. Direnişler Meclisi üyesi Volkan Çeşme ile Batuhan Şendağ, açlık grevi ve ölüm orucundaki direnişçilerin taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Çeşme ile Şendağ, açıklama sırasında polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı.