11 Ekim 2024 Cuma

Boğaziçi Dayanışması Gergerlioğlu'nu selamladı: Berxwadene Jiyane

Boğaziçi direnişinin başından bu yana destekleyen HDP Milletvekili Gergerlioğlu ile dayanışmak için açıklama yapan Boğaziçi Dayanışması, Gergerlioğlu ve HDP Milletvekillerinin direnişini selamladı, "Berxwadene Jiyane" dedi. 

Boğaziçi Dayanışması, Meclis'te direnişe devam eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile dayanışmak için açıklama yaptı. 

Çağlayan Meydanı'nda yapılan açıklamada şu ifadeler ye aldı: "Biz burada Çağlayan'da İstanbul Adliyesi'nde Boğaziçi direnişine katıldıklarından dolayı tutuklanan arkadaşlarımızı almak için bekliyoruz. Aynı esnada direnişimizi başından beri bizi destekleyen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'ten vekilliği düşürülme gerekçesiyle atılmaya çalışıyor. Kendisi Meclis'te bir direniş sergiliyor. 

Biz de buradan Gergerlioğlu başta olmaz üzere HDP'ye karşı yapılan tecrit ve saldırılara tepki gösteriyoruz ve 'Berxwadene Jiyane' diyoruz."

Eylem, "Halkın iradesini kelepçe vurulamaz", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları ve alkışlarla sona erdi.