28 Eylül 2024 Cumartesi

Çepni: HDP bundan sonra iktidara yürümenin aracıdır 

Tüm saldırılara rağmen dimdik ayakta kalan HDP'nin bundan sonra iktidara yürümenin aracı olacağını vurgulayan HDP İzmir Milletvekili Çepni, halkların 23 Şubat'ta Ankara'da yapılacak 4. Olağan Kongre'ye çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, partisinin 4. Olağan Kongresi'ne çağrı çalışmalarına katıldı. İzmir'in Ödemiş, Tire ve Menderes ilçelerinde düzenlenen halk buluşmalarında konuşan Çepni, HDP'nin kurulduğu günden bu yana tüm saldırılara karşı dimdik ayakta durduğunu vurguladı. Çepni'ye buluşmalarda HDP İl Eşbaşkanı Kadri Baydur ve il yöneticileri eşlik etti. 

HDP'nin önemli bir süreci geride bıraktığını ve yeni bir sürece adım attığını söyleyen Çepni, "İlk süreç kuruluşumuzdu. Bu coğrafyada Kürt halkının kendi ulusal kurtuluş mücadelesi ile hak talebi mücadelesi, Alevi halkının inanç özgürlüğü ile batıdaki işçilerin, emekçilerin emeğin kurtuluşu mücadelesi, kadın özgürlük mücadelesiyle, ekolojik yıkıma karşı ekoloji mücadelesinin yani bütün mücadele alanlarının bir araya gelip ortak hedefe doğru yönelerek, birlikte mücadele etme fikri yoktu. Bu fikrin gerçekleşmesi bir hayaldi. Öncesinde yaşanan bir dizi olumsuz örnekler oldu. İşte HDP'nin kuruluşuyla tuzla buz oldu bunlar. O tekçi yapıya karşı çoğulculuk ete kemiğe büründü" dedi. 

HDP'nin 7 Haziran zaferini hatırlatan Çepni, çoğulculuk düşüncesinin ete kemiğe büründüğünü belirtti. 7 Haziran zaferinin ardından başlayan saldırıların sürdüğünü kaydeden Çepni, "Ama biz halk düşmanı siyasetten bir biçimde rahatsızlığı olan herkesi demokrasi zemininde bir araya gelebileceğini kanıtladık" diye konuştu. 

'BAŞKA BİR PARTİ OLSA TARİHTEN SİLİNEBİLİRDİ'
İktidarın tüm zor aygıtlarını kullanarak yönelltiği saldırıya karşı partisinin dimdik ayakta durduğunun altını çizen Çepni, şöyle devam etti: "Bu süreçte kanıtladık, HDP tüm saldırılara karşı ayakta kaldı. Başka bir parti olsa tarihten silinebilir ama HDP yok saymaya, sesinin kesilmeye çalışmasına rağmen, kendi anketlerinde bile yüzde 12'nin altına indiremiyorlar. Biz HDP'yi siyaseten yok edemezsiniz derken, ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı."

"İçinde bulunduğumuz dönemi, faşizme karşı mücadelenin bir aşaması olarak değerlendiriyoruz" diyen Çepni, "Kongrede iktidara yürüyen bir HDP görünümü açığa çıkacak. Yenilmeyen, yıkılmayan, faşist baskılara rağmen teslim olmayan, boyun eğmeyen HDP bundan sonra iktidara yürümenin aracıdır. Kitlelere böyle gideceğiz, bunları aktaracağız."