23 Eylül 2024 Pazartesi

ÇİMSATAŞ'ta Covid-19 vakası artınca üretim durduruldu

Çukurova Metal Sanayi AŞ'de 100'ün üzerinde işçinin Covid-19 testi pozitif çıktığı için, fabrikada üretim 14 gün durdurldu, işçiler evlerinde karantinaya gönderildi.

Yaklaşık 1000 kişinin çalıştığı Çukurova Metal Sanayi AŞ'de (ÇİMSATAŞ) 100'ün üzerinde işçinin koronavirus testleri pozitif çıkınca üretime ara verildi ve işçiler evlerine karantinaya gönderildi.

Daha önce çeşitli zamanlarda testi pozitif çıkan işçiler ve onlarla aynı serviste gelen işçiler evlerine gönderilip çalışma devam edilmişti. İşçileri taşıyan servis şoförü de evine gönderilmesine rağmen iki gün sonra başka güzergâhtaki işçileri fabrikaya taşımak için servise çıktığı fark edilince işçiler tepki göstermiş ve servis şoförü evine gönderilmişti. Bugün ise artan vakalar nedeniyle ÇİMSATAŞ metal fabrikası üretimi tamamen durdurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası, ÇİMTAŞ'ta karantina uygulaması başladığını duyurdu.

Sendikadan yapılan açıklama şöyle:

"Mersin'de faaliyet gösteren ve yaklaşık 1000 çalışanın bulunduğu Çukurova Holding'e bağlı ÇİMSATAŞ işyerinde, Covid-19 hastalarının ortaya çıkmaya başlaması nedeniyle işyerinde tüm çalışanlara Covid-19 testi yapılması konusunda mutabakata varılmıştır.

Açıklanan test sonuçlarında işyerinde alınan önlemlere rağmen pozitif hasta sayısının arttığının görülmesi üzerine,  ÇİMSATAŞ yönetimi ile yapılan görüşmeler sonucunda fabrikanın tamamında 14 gün karantina uygulamasına geçilmiştir.

İşyerindeki üyelerimize ve tüm çalışanlara geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyoruz."