28 Eylül 2024 Cumartesi

Cize Yıldırımı Operasyonu sonuçlandı: 154 DAİŞ'li yakalandı

QSD, DAİŞ çetesine karşı düzenlediği Cizre Yıldırımı Operasyonu'nun tamamlandığını ve 154 çete üyesinin yakalandığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Türk devletinin saldırılarıyla eşzamanlı olarak hareketlenen DAİŞ çetesine karşı başlattığı Cizre Yıldırımı Operasyonu'nun tamamlandığını duyurdu.

QSD Basın Merkezi, 8 gün süren operasyonun Hol, Til Hemîs ve Til Birak ilçelerine bağlı 55 köy ile Irak sınırındaki 3 beldede gerçekleştirildiğini kaydetti.

'TÜRK DEVLETİNİN SALDIRILARI OPERASYONU ERTELEDİ'
QSD, operasyonun geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirilmesi planlandığını ancak Türk devletinin saldırıları nedeniyle ertelendiğini belirtti. DAİŞ çetesinin, işgalci Türk devletinin son aylardaki saldırılarını fırsata çevirmeye çalıştığını vurgulayan QSD, "Olası terör saldırılarına hazırlık için çok sayıda patlayıcı hazırlandı, büyük silahlar ve mühimmatlar depolandı. Güçlerimiz geçmişte bu kadar büyük bir kısmını ele geçirmiş ve saldırılarının birçoğunu bozguna uğratmıştır" dedi.

'SÎNAA HAPİSHANESİ SALDIRISINA DESTEK OLAN 3 KİŞİ YAKALANDI'
QSD, 2022 yılının Ocak ayında Hesekê'de bulunan Sînaa Hapishanesi'ne yönelik DAİŞ saldırısına lojistik destek sağlayan ve patlayıcıların hazırlanmasına yardımcı olan 3 kişinin de yakalandığını kaydetti.

DAİŞ hücrelerinin Qamışlo ve Heseke'deki yılbaşı kutlamalarına yönelik saldırılar planladığını belirten QSD şunları ifade etti: "Ancak Cizre Yıldırımı Operasyonu, onlara hızlı ve ani bir darbe vurarak olası saldırıları püskürttü ve çok sayıda saldırı planlayıcısını tutukladı ve kutlamalar güvenli bir ortamda yapıldı."

OPERASYONUN SONUCU
8 gün süren operasyon sonucunda 154 çete üyesinin yakalandığını duyuran QSD, bunlardan 102'sinin gizli hücrelerde faaliyet gösterdiğimi, 27'sinin lojistik ve propaganda desteği sağladığını, 25'inin ise soygun, insan kaçırma ve şantaj gibi suçlara karıştığını belirtti.

Operasyon esnasında QSD güçlerine gereken desteği veren Til Hemîs, Til Birak ve Hol halkının tutumunu selamlayan QSD, "Terör hücrelerinin saklanmaya çalıştığı köy ve bölgelerde arama operasyonu düzenlendi ve çabaları boşa çıkarıldı. Hücrelerle birlikte birçok nokta ve özel sığınak yok edildi. Çetelerin kullandıkları çok sayıda silah, mühimmat, belge ve askeri üniformalar ele geçirildi" ifadelerini kullandı.

Operasyonların önümüzdeki dönemde de devam edeceğine işaret eden QSD "Güçlerimiz gerektikçe güvenlik operasyonları ile terör hücrelerine yönelik mücadeleye ve baskınlara devam edecek" diye belirtti.