28 Eylül 2024 Cumartesi

Cizre Yıldırımı operasyonu 5. gününde: 14 çete yakalandı

QSD'nin DAİŞ'e karşı yürüttüğü Cizre Yıldırımı operasyonu 5. gününde devam ediyor. Operasyonda 14 DAİŞ'li yakalandı.

QSD Basın İrtibat Merkezi, DAİŞ'e yönelik başlattığı Cizre Yıldırımı operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada 5. gününde devam eden operasyonda 14 çete üyesinin yakalandığı kaydedildi.

Basın İrtibat Merkezi açıklamasında operasyonun Hol, Til Birak ve Til Hemis'de yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada şunlar vurgulandı, "Til Birak'ın batısındaki Simêha ve Etê köyünde dün yapılan aramalarda, DAİŞ hücrelerine lojistik destek sağladığından şüphelenilen 3 kişi tutuklanarak sorguya çekildi. Hol ilçesindeki operasyon güçleri, terör hücreleri ve ortaklarının saklandığı yerleri ve evleri tespit etti. DAİŞ ailelerinin Hol kampından kaçırılmasında suç ortaklığı yapan ve onlara lojistik destek vermek de dahil olmak üzere farklı suçlardan aranması bulunan 11 çete tutuklandı."

DAİŞ'in son dönemde Qamişlo ve Hesekê'de çok sayıda saldırı gerçekleştirdiği hatırlatılan açıklamada, "Ayrıca operasyonun amacı, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarının yarattığı koşullardan yararlanarak yeniden örgütlenmeye çalışan DAİŞ'in de önüne geçmektir" denildi.