23 Eylül 2024 Pazartesi

Çocuk istismarcısı Volkan Kabak tutuklansın

İkitelli'de 10 yaşındaki bir çocuğa iki yıl boyunca cinsel istismar saldırısında bulunan erkeğin serbest bırakılmasına Küçükçekmece Kadın Platformu tepki gösterdi. Kadınlar Ziya Gökalp Metro çıkışında buluşarak İkitelli Köyiçi'ne yürümek istedi. Kadınlar polisin engeli üzerine açıklama yaptı, "Volkan Kabak'ı korumayın, tutuklayın" dedi.

İstanbul İkitelli'de 10 yaşındaki bir çocuğa iki yıl boyunca cinsel istismar saldırısında bulunan Volkan Kabak'ın tutuklanması talebiyle kadınlar eylem yaptı.

Küçükçekmece Kadın Platformu, Ziya Gökalp Metrosu çıkışında buluşarak, İkitelli Köyiçi'ne yürüyüş yapmak istedi. Polis kadınları engelleyince burada açıklama yapıldı.

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi'nden Sinem Tuğcu, kadınlar adına yaptığı açıklamada, 2019 yılında başlayan ve sistematik bir şekilde iki yıl boyunca süren çocuğa yönelik cinsel istismar saldırısı faili Volkan Kabak'ın serbest bırakıldığını hatırlattı.

Çocuğun yaşadığı psikolojik travma sonucu ortaya çıkan istismar saldırısının ardından yaşanan hukuksuzluklara değinen Tuğcu, "Çocuğun ifadesi Çocuk İzleme Merkezi'nde pedagog eşliğinde değil, Çocuk Büro'da 2 erkek polis tarafından alındı ve çocuğa bir travma daha yaşatıldı. Üstelik soruşturma savcısının talebiyle çocuğun bir kez daha ifade vermesi gerekecek ve o anları yeniden yaşamak zorunda kalacak" dedi.

Volkan Kabak'ın, "Bana borçları vardı, bana iftira attılar" şeklindeki savunmasına itibar eden hakimin ev hapsi kararı vermesine tepki gösteren Tuğcu, "Üstelik 'can güvenliğim yok' dediği için polis korumasıyla mahalleye getirildi ama çocuk ile komşu olan faili bu kadar düşünen erkek devlet, çocuğun psikolojisini, yaşadığı travmayı hiçe saydı. Çocuk evden çıkmayı bırakın, perdeleri dahi açamadı. Bu da bize tekrar polisin, yargının kimi koruduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Fail erkeğin mahalleden taşınarak kaçtığını aktaran Tuğcu şunları söyledi: "Ev hapsi cezası uygulanıyor mu, hakkında başka çocukları da istismar ettiği iddia edilen faili nereye sakladınız bilmek istiyoruz! Failin aileye tazminat davası açabilme pişkinliğini sunanlara gerçek adaleti istiyoruz, diyoruz!"

Failler ve onları koruyanların, çocuk istismarına af getirmeyi hesaplayan iktidardan ve çocuk istismarı karşısında verilen yargı kararlarından cesaret aldığına dikkati çeken Sinem Tuğcu, "İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece tek adamın kararıyla çıkılmasından, 6284'ün uygulanmamasından alıyorlar bu kuvveti. 'Kadına şiddeti tolere edilebilir' bulan sözde Aile ve Sosyal Yardımlaşma Bakanı Derya Yanık'tan alıyorlar bu kuvveti. Cezasızlıklardan, indirimlerden, uygulanmayan yasalardan aldıkları bu kuvvetin karşısında biz bir arada ve dimdik duruyoruz. Gerçek adalet sağlanana kadar çocuklara, kadınlara sunulan taciz, istismar, şiddet, katledilme kaderini kabul etmiyoruz. Failinden, yargısına, polisine, devletine bizi bu şiddet sarmalına mahkum edenlere hesap soruyoruz! Hakkımız olan adaleti sizin birliğinize karşı biz kadınlar bir olarak alacağız" diye belirtti.

Eylemde, Volkan Kabak'ın tutuklanması talebi dile getirilirken, çocuk istismarının affına yönelik yasal düzenlemelerin sık sık gündemi getirilmesine tepki gösterildi.

Eylemde istismar saldırısına uğrayan çocuğun annesi de konuşma yaparak çocuğunun yaşadıklarını anlattı. Volkan Kabak'ın hak ettiği cezası alması gerektiğini söyleyen anne, "Benim çocuğum elinden kaçmasaydı, bir yerde tecavüz edip öldürecekti belki de. Bu şahıs şimdi elini kolunu sallayarak geziyor. Bize iftiralar atıyor. Başka aileler yaşamasın, hak ettiği cezayı alsın. Çocuğum okula gitmiyor, evden dışarı çıkmıyor, psikoloji bozuk" diye konuştu.

"Çocuk istismarına geçit vermeyeceğiz, Volkan Kabak tutuklansın" pankartı taşınan eylemde, "Koruma, aklama, yargıla", "Volkan Kabak tutuklansın", "Bağır, bağır herkes duysun, istismar son bulsun" sloganları atıldı.