21 Eylül 2024 Cumartesi

Çubuk: Kobanê kumpas davası cephe gerisini temizleme davası

Kobanê kumpas davasında dün verilen cezaları Özgür TV'ye değerlendiren DEM Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, davayı, cephe gerisini temizleme davası olarak nitelendirdi. Kararın Türkiyeli sosyalistlere, devrimcilere enternasyonalist tutum alırsanız başına bu gelir tehdidi içerdiğine dikkat çeken Çubuk, "Bize hizaya girin dediler. Biz biat da etmeyeceğiz, hizaya da girmeyeceğiz" dedi.

Kobanê kumpas davasında dün verilen kararı değerlendirmek üzere Özgür TV yayınına katılan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, duruşmayı her izlediklerinde sessiz, sakin, sertleşmeyen heyetten ceza çıkacağını düşündüklerini ve bu cezanın da talimatla verildiğini konuştuklarını aktardı.

Dünkü duruşmada da aynı durumun yaşandığını aktaran Çubuk, "Avukat arkadaşlarımız bu yargılamanın ne kadar temelsiz olduğunu anlattılar. Mahkeme heyeti hiç tepki vermeden dinledi ve sonra 130 sayfalık kararı açıkladı. Karar verilmişti, oradaki beyanların hiçbir anlamı yoktu" dedi.

'ARKADAŞLARIMIZ AKP-MHP FAŞİZMİNİN DAVAYI SOPAYA DÖNÜŞTÜRMESİNİ ENGELLEDİ'
Mahkeme heyetinin kendi hukuksal gerekçeleri içinde dahi bozmaya neden olabilecek bir karar verdiğini belirten Çubuk, tüm yargılama sürecinde avukatlar ve yargılananların geri çekilmediğini ve AKP-MHP faşizminin istediği gibi bir sopaya dönüşmesini engellediklerini vurguladı.

AKP-MHP ittifakının savaşla iktidarda kalmayı başardığını söyleyen Çubuk, Kobanê davasında verilen kararın da normalleşme tartışmaları içerisinde savaşla iktidarda kalmaya devam edeceklerini gösterdiğini kaydetti.

'CEPHE GERİSİNİ TEMİZLEME DAVASI'
İktidarın, üçüncü paylaşım savaşına giden süreçte savaştan vazgeçmeme taraftarı olduğunu belirten Çubuk, "Kobanê kumpas davası, Türkiye'de Türkiyeli sosyalistleri yani cephe gerisini temizleme davası. Figen Yüksekdağ başta olmak üzere Bülent Parmaksız, İsmail Şengül, Günay Kubilay, Alp Altınörs bunlar nezdinde Türkiyeli sosyalistlere, devrimcileri, eğer siz enternasyonalist bir tutum alırsanız, halklar arasında savaşa karşı çıkarsanız, halkların barışını savunursanız başınıza bu gelir demiş oluyorlar. Bu mesajın kendisi gelecek sürecin daha da sert olacağını gösteriyor" diye konuştu.

'İTAAT ETMEYEN DEVRİMCİ GELENEKTEN GELİYORUZ'
"Bize hizaya girin dediler, biz de bugün hizaya girmiyoruz dedik" diyerek sözlerine devam eden Çubuk, "Biz bu iklimin itaat etmeyen, biat etmeyen devrimci, ayaklanmacı geleneğinden geliyoruz, onlardan aldığımız bir miras var. Bugün yüzlerce yıl cezayla yıldırmaya çalıştıkları yoldaşlarımıza sözümüz var. Kobanê'de ölümsüzleşenlere, Rojava'da ölümsüzleşenlere, IŞİD'e karşı savaşanlara, Suruç'a, Amed'e, Ankara'ya sözümüz var. Biz biat da etmeyeceğiz, hizaya da girmeyeceğiz" dedi.