24 Eylül 2024 Salı

Cumartesi Anneleri işkenceye rağmen geri adım atmadı

Cumartesi Anneleri 968 hafta açıklamasında bir kez daha polis saldırısına uğradı. Kayıp yakınları işkenceyle gözaltına alındı. Polis, kayıp yakınlarının bileğini kırmaya çalıştı, zorla başını eğdi. Kayıp yakınları, işkenceyi teşhir ederken mücadele edeceklerini vurguladı.

Cumartesi Annelerinin kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerinin yargılanmasını sağlamak için mücadelesi sürüyor. Kayıp yakınları kayıplarla buluşma ve hafıza mekanı Galatasaray Meydanından da vazgeçmiyor.

Cumartesi Anneleri 968. hafta açıklamasında bir kez daha Galatasaray Meydanına çıkan kayıp yakınları polis ablukasına alındı. AYM kararını tanımayan polis ablukada kayıp yakınlarına işkence yaptı.

"Babam nerede" diyerek meydana çıkmak isteyen Ali Newroz Tosun işkenceyle gözaltına alındı. Polis Tosun'a abanarak başını zorla eğdi. Tepki gösteren Besna Tosun, "Bize işkence yapıyorlar" diye haykırdı. Polis amiri gözaltında babası kaybedilen Tosun'a hakaret etti. Tosun ters kelepçe işkencesiyle gözaltına alınırken, tepki gösterenler darp edildi.

Kayıp yakınları yaklaşık 6 saat sonda farklı hastanelerden serbest bırakıldı.