21 Eylül 2024 Cumartesi

Cumartesi Anneleri'ne saldırı Antalya'da protesto edildi

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Cumartesi Annelerinin 700. hafta oturumuna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yapılan saldırıyı protesto etti.
Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Attalos Meydanı'nda Cumartesi Anneleri'ne yönelik yapılan polis saldırısını protesto etti.
 
"Beni bul anne, Cumartesi Anneleri yalnız değildir" pankartın açıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, AKP iktidarı döneminde annelerin sessiz çığlığından korkan bir ülke yaratıldığını ve iktidar geçmişin katliamcı anlayışını sahiplenerek gerçeklerin açığa çıkmasını, konuşulmasını ve tartışılmasını engellediği kaydetti.
 
'MÜCADELE HER DÖNEM SÜRMÜŞTÜR'
 
Öztürk, "Barışçıl bir şekilde evlatlarının yalnızca kemiklerini isteyen annelere ve onların faillerinin bulunmasını isteyenlere karşı yapılan bu vicdansızlık, Türkiye tarihinin en karanlık günlerinde biri olarak tarihe geçecektir" diye konuştu. AKP'nin OHAL kaldırıldığı söylemlerinin inandırıcı olmadığını söyleyen Öztürk, "Bu ülkeyi yönetenler kendisine ve yarattığı hukuksuz düzene itaat edenler dışında kalan herkesi zulümle, işkenceyle, baskıyla yönetmiştir. Bu baskılar karşı ezilenler eşitlik, hukuk, barış ve adalet mücadelesini her dönemde sürdürmüştür" dedi.
 
'ZULMÜN İKTİDARI SÜREKLİ DEĞİL'
 
Emek ve demokrasiden yana olanlar olarak bu gidişe 'hayır' dediklerini kaydeden Öztürk, "Cumartesi Annelerine yapılan saldırıyı kınıyoruz. AKP iktidarına buradan sesleniyoruz. Demokratik yöntemlere haklarını arayan, sesini duyurmaya çalışan, itiraz edenlerin insan olmaktan kaynaklı haklarını engelleyemezsin. Bu haklar ortaokul ders kitaplarında dahi yazan insani haklardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin imzaladığı uluslararası sözleşmelerde yer alan en temel haklardır" diye kaydetti. İnsanlığını birgün mutlaka barbarca saldırıları yargılayacağını aktaran Öztürk, baskının, şiddettin ve zulmün iktidarı hiçbir zaman sürekli olmadığını hatırlattı.
 
Eylem "Cumartesi anneleri yalnız değildir" ve "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganlarıyla sona erdi.