28 Eylül 2024 Cumartesi

'DAİŞ'in planları ölümsüzleşenlerin direnişiyle boşa çıkarıldı'

Faşist DAİŞ çetelerinin Türk devletinin işbirliğinde Sina hapishanesine dönük saldırısının ve Efrîn'i işgal savaşının yıldönümü Qamişlo'da binlerin katıldığı mitingle protesto edildi. "Halkların Gürzü" ve "Çağın Direnişi" hamlesinde ölümsüzleşenler anıldı. Konuşmalarda, faşist Türk devleti ve DAİŞ'in planlarının ölümsüzleşenlerin direnişi; Kuzey ve Doğu Suriye halklarının mücadelesiyle, kardeşliğiyle boşa çıkartıldığına dikkat çekildi.

Geçtiğimiz yıl DAİŞ çeteleri Türk devletinin desteğiyle Hesekê'deki Sina Hapishanesine kapsamlı bir saldırı gerçekleştirmiş, saldırı QSD tarafından "Halkların Gürzü" hamlesiyle püskürtül, 121 kişi ölümsüzleşmişti. "Halkların Gürzü" hamlesi süresince hapishaneden kaçan DAİŞ'lilerin önemli bir kısmı ele geçmiş ve faşist Türk devletinin bu saldırı planlarını işgal ettiği Serekaniyê bölgesinden koordine ettiği deşifre olmuştu.

SİNA hapishanesine saldırısının birinci ve Efrîn işgalinin 5. yıldönümü Qamişlo'da mitingle protesto edildi.

"Şehit namirin", "Biji berxwedana YPG", "Biji berxwadana YPJ" sloganlarının yükseldiği miting Qamişlo merkezinde bulunan Soni kavşağından yürüyüşle başladı. Mihemmed Şeho kültür merkezinin önüne dek ölümsüzleşen 121 savaşçının, şehit düşen MLKP/KGÖ savaşçısı Ivana Hoffman Avaşin Tekoşin Güneş (Ivana Hoffmann) ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları taşındı.

'ACILAR KADAR DÜŞMANA ÖFKE DAHA BÜYÜK'
Cizre bölgesi Şehit Aileleri Kurumu tarafından düzenlenen mitinge Şehit Aileleri Kurumu, Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Kongra Star, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, TEV-DEM, Kongra Star, Genç Kadınlar Birliği üyeleri katıldı.

Açıklama Arapça ve Kürtçe Cizre bölgesi Şehit Aileleri Komitesi adına Cevahir Osman tarafından yapıldı. Ölümsüzleşenleri anarak sözlerine başlayan Osman, Kuzey ve Doğu Suriye'de halkların kardeşliğinin işgalcilerin planlarını boşa çıkardığını söyledi. DAİŞ'in Sina Hapishanesi saldırısını faşist Türk devletinin desteğiyle gerçekleştirdiğini hatırlatan Osman, saldırının amacının DAİŞ'i diriltmek, halkların iradesini kırmak, demokratik özerk yönetim sistemini boşa düşürmek olduğunu kaydetti.

"Faşist Türk devletinin bu planları başta 'Halkların Gürzü' hamlesinde ölümsüzleşenler olmak üzere QSD, YPG ve YPJ'li savaşçılarla birlikte boşa çıkartıldı" diyen Osman, şehitlerin tarihi ve mirasının yaşatıldığını kaydetti.

121 savaşçının ölümsüzleşmesinin büyük bir kayıp olduğunu dile getiren Osman, annelerin öfke ve zafer isteğinin yaşanan acıdan daha büyük olduğunu vurguladı.

'İŞGAL SALDIRILARINI MÜCADELEYLE PÜSKÜRTECEĞİZ'
İşgal ve saldırı planlarına karşı direnişi sürdüreceklerini vurgulayan Osman, "Özgür yaşam umuduyla yaşayanlar olarak şehitlerimizin çocuklarına özgür bir gelecek kurmak, güzel ve coşkulu bir gelecek kurmak için mücadele etmeliyiz. Şehitlerimize bir söz verdik. O söze sahip çıkmalı, şehitlerimize layık olmalıyız" dedi.

'DEVRİMİN DEĞERLERİNİ SAVUNACAĞIZ'
Girke Legê, Çilaxa, Derik ve Til Koçer kentlerinde de eylemler yapıldı. Türk devletinin Sina Hapishanesine sadırıyla Kuzey ve Doğu Suriye halklarının mücadelesini yenilgiye uğratmayı amaçladığına dikkat çekildi ve "Saldırılara karşı direniş sürecek. Devrimin kazanımlarını koruyacağız" vurgusu yapıldı.