21 Eylül 2024 Cumartesi

DEM Parti'den irade gasbına karşı tavır alma çağrısı

Hakkari Belediye Eşbaşkanının gözaltına alınması ve belediye binasının basılmasının ardından DEM Parti Genel Merkezi sosyal medya hesabından halka iradesine sahip çıkma çağrısında bulundu. DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan da sosyal medya hesaplarından, kayyumcu anlayışa boyun eğmeyeceklerini vurguladı, halka, devrimcileri, demokratları kayyum saldırısına karşı Hakkari halkının yanında olmaya çağırdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alındı, gece boyunca abluka altında tutulan belediye binası sabah saatlerinde polis tarafından basıldı.

Yeni bir kayyum saldırısıyla karşı karşıya olunmasına tepki gösteren DEM Parti sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Halk iradesine yenilen iktidarın yine en iyi bildiği yol olan irade gasbına, darbeciliğe başvurduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu sabah Hakkari Belediye Eşbaşkanımız Mehmet Sıddık Akış Van'da gözaltına alındı, belediyemiz polis zoruyla gasp edildi. Bu kayyumcı anlayışı reddediyoruz. Halkımız bu kayyumcı anlayışı tanımadığını 31 Mart'ta demokratik yollarla gösterdi. Bu darbeci ve kayyumcı zihniyet sadece Hakkari'ye değil bütün Türkiye halkının iradesine yönelik bir tehdittir. Halkımız demokratik tepkilerini en üst düzeyde gösterecektir. Demokrasiden yana herkesi de bu darbeye açık tavır almaya çağırıyoruz."

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da sosyal medya hesaplarından kayyum darbesine tepki gösterdi.

HATİMOĞULLARI: KAYYUMCU ANLAYIŞA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ
Hatimoğlları, iktidarın sandıkta halkın iradesine yenildiğini hatırlattı. Hakkari Belediyesinin polis zoruyla gasp edenlere, belediye eşbaşkanları Akış'ı gözaltına alan kayyumcu anlayışa asla boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Hatimoğulları, "Bu saldırı sadece Hakkari halkının iradesine yönelik değil, tüm Türkiye halklarının iradesine yönelik bir saldırıdır. Demokrasiden yana olan herkesi, kayyumcı anlayışa karşı tavır almaya çağırıyoruz" dedi.

BAKIRHAN: DEMOKRATLAR, DEVRİMCİLER HAKKARİ HALKININ YANINDA OLMALI
Bakırhan da, halk iradesini hiçe sayan AKP-MHP iktidarının, emrindeki yargı ve polis eliyle halkın meşru ve demokratik temsilcilerine karşı gözaltı saldırısına başvurduğuna dikkat çekti. Hakkari Belediye Eşbaşkanlarının gözaltına alınmasının karanlık ve kirli bir hukuksuzluk olduğu kaydeden Bakırhan, "Bu darbeci, kayyumcı ve yeminli Kürt düşmanı anlayışı ret ediyoruz. İrademizi asla kimseye yedirmeyiz. Yeter artık diyoruz. Türkiye'nin demokratik geleceğine halel getirecek hukuksuz uygulamalardan derhal vazgeçilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Halkımız başta olmak üzere tüm demokratik, devrimci, barış yanlısı çevreleri bu irade gasbına karşı Hakkari halkının yanında olmaya ve demokratik tepkisini göstermeye çağırıyoruz" diye kaydetti.