21 Eylül 2024 Cumartesi

DEM Partililer Diyarbakır ve Adana'da yürüyüşler düzenledi

Kobanê davasında siyasetçilere verilen cezalara tepki göstermek amacıyla sokağa çıkan halk, Diyarbakır ve Adana'da "Bijî berxwedana zindanan" sloganıyla yürüyüşler düzenledi.

Kobanê davasında siyasetçilere verilen hapis cezalarına tepki için halk dün akşam sokağa çıktı.

Diyarbakır'ın Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) çağrısıyla halk sokağa çıktı.

Bağlar ilçesinde bir araya gelen halk, "Bijî berxwedana Kobanê", "Diyarbakır uyuma iradene sahip çık" sloganlarıyla Hatboyu Caddesi boyunca yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe halk evlerinden alkışlarla, yoldan geçen araçlar da kornalarla destek verdi. Yürüyüş boyunca kahvehanelere girilerek halka iradesine sahip çıkarak sokağa çıkma çağrısı yapıldı.

Esnafları da gezen partililer bugün Ceylan AVM önünde yapacakları açıklamaya katılım çağrısında bulundu.

Yenişehir ilçesinde de Ofis semtindeki Gevran Caddesi'nde bir araya gelen DEM Parti ve DBP üyeleri, Barış Anneleri ve TJA aktivisleri, "Bijî berxwedana zindanan", "Direne direne kazanacağız" sloganları ve alkışlarla yürüyüş düzenledi. Halkın destek verdiği yürüyüşte bugün gerçekleştirilecek eyleme katılım çağrısı yapıldı.

Kayapınar ilçesinde de DEM Partililer Medya Kavşağı'nda bir araya gelerek yürüyüş düzenledi, esnafları ziyaret ederek bugünkü eyleme çağırdı. Sokağa çıkan partilelere halk da yürüyüşe katılarak destek verdi.

ADANA'DA DEM PARTİLİ GENÇLER YÜRÜYÜŞ YAPTI
DEM Parti Adana Gençlik Meclisi üyeleri de Seyhan ilçesinde yürüyüş düzenledi.

Sokak aralarında gezerek alkış ve zılgıtlarla ses çıkaran DEM Partili gençler, "Kobanê  düşmedi, kumpasçılar düşecek", "Bijî berxwedana zindanan", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "HDP halktır halk burada", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Direne direne kazanacağız", "Her yer Kobanê her yer direniş" ve "Selahattin Demirtaş onurumuzdur" sloganlarını attı.