28 Eylül 2024 Cumartesi

Deniz Yücel'e 15 yıla kadar hapis istemi

Almanya'da yaşayan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcısı, "örgüt propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" iddialarından 2 yıl 3 aydan 15 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel'in yargılandığı davada savcı, "örgüt propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddialarından toplam 4 yıl 3 aydan, 15 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep etti.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve Almanya'ya dönen Deniz Yücel'in avukatı Veysel Ok katıldı.

Esas hakkında mütalaasını veren savcı, Yücel'in "örgüt propagandası yapmak" iddiasından 2 yıl 3 aydan 11 yıl 3 aya, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasından ise 2 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Mütalaada, "FETÖ/PDY propagandası yapmak" iddiasından ise suçun maddi unsurları oluşmadığı için beraat talep edildi. 

Yücel'in avukatı Veysel Ok, esasa ilişkin savunma yapma için ek süre talebinde bulundu.

Duruşma 2 Nisan'a ertelendi.