21 Eylül 2024 Cumartesi

Denizli'de kayyuma karşı eylem

Denizli'de yapılan açıklamada kayyum gasbına karşı halk iradesini sahip çıkmaya çağrıldı. 

Denizli Candoğan Parkında, kayyum gasbına karşı açıklama yapıldı. "Belediyeler bizimdir, gasba izin vermeyeceğiz" pankartının açıldığı eylemde halkların iradesinin gasbının kabul edilemeyeceği vurgulandı. 

Sık sık, "Susma haykır, kayyuma hayır", "Biji berxwedana Hakkari", "Hakkari Van, olur kayyum yok olur", "Belediyeler bizim, bizim kalacak", "Direne direne kazanacağız", "Faşizme karşı omuz omuza", "Şaredari ya me ye", "Kayyuma hayır irademi dokunma" sloganlarının atıldığı eylemin metnini DEM Parti Pamukkale İlçe Eşbaşkanı Esma Aslan okudu. 

Aslan, kayyumun demokrasiye darbe olduğunu söyledi ve devam etti: "Kayyum, halkların kardeşçe bir arada yaşama iradesine karşı yapılan darbedir. Kayyum rejimi bu ülkede yaşayan herkesin özgürlüğü ve geleceğine yönelik bir saldırıdır. Kayyum ataması, Kürtlere uygulanan 'OHAL hukukunun' değişmediğinin göstergesidir. Kayyum, sadece Van ya da Hakkari'nin değil ülkenin tamamının sorunudur. Bu nedenlerle; kayyum ve darbeye karşı demokratik halk iradesini ve demokratik halk direnişini geliştirmek için; barış, demokrasi ve özgürlükten yana olan herkesi bulunduğu her alanda iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Halkların iradesi gasp edilemez."

Açıklamanın ardından beş dakika oturma eylemi yapıldı.