21 Eylül 2024 Cumartesi

Dersim Barosu, orman yangınına havadan müdahale için başvuru yaptı

Dersim Barosu, orman yangınına havadan müdahale için başvuruda bulundu.
Dersim Barosu, Eğriyamaç köyü ile Dikenli köyü kırsalında devam etmekte olan yangının havadan müdahale edilerek söndürülmesi için Orman Genel Müdürlüğüne başvurdu.
 
Dersim Barosu Başkanı Barış Yıldırım tarafından Orman Genel Müdürlüğüne verilen dilekçede Anayasanın 169.maddesine göre devletin ormanları koruması yönünden alması gereken tedbirler hatırlatılarak şu ifadeler kullanıldı: "Ormanlara zarar verebilecek hiçbir faaliyet ve eyleme müsaade edilemez. Ormanların tahrip edilmesine yol açan siyasi propaganda yapılamaz; münhasıran orman suçları için genel ve özel af çıkarılamaz. Ormanları yakmak, ormanı yok etmek veya daraltmak amacıyla işlenen suçlar genel ve özel af kapsamına alınamaz."
 
Dilekçede 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 69. maddesindeki "Orman idaresi, orman yangınlarını önlemek ve söndürmek maksadıyla her türlü hizmeti yapar veya yaptırır…" hükmü hatırlatıldı.
 
Türkiye'nin taraf olduğu Avrupa'nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi'ne göre korunan flora ve fauna türlerinin bulunduğu sahaların tahrip edilemeyeceği hatırlatılan dilekçede, "Bu kapsamda halihazırda Tunceli İli Eğriyamaç Köyü ile Dikenli Köyü kırsal alanlarında devam etmekte olan orman yangınlarının söndürülmesi için ivedi olarak gerekli iş ve işlemlerin icrasını bu kapsamda yangına havadan müdahale edilmesini Tunceli Barosu olarak talep ederiz" denildi.