21 Eylül 2024 Cumartesi

'Dilşêr yoldaş, birleşik, özgür ve sosyalist Kürdistan için direndi'

Rojavalı komünistler Kobanê'de yaptıkları anma ile MLKP komutanlarından Zafer Aydın'ı andı. Leyla Mihemed "Ne için buradasınız', sorusuna cevaptır Dilşêr yoldaş. Dilşêr yoldaş şahsında bütün devrim şehitlerine bir kez daha söz veriyoruz. İşgalciler karşısında savaşımızı ve direnişimizi büyüteceğiz" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Alîşêr Denîz Tugayı komutanlarından Zafer Aydın'ı (Dilşêr Rênas) andı. Kobanê TKŞ binasında yapılan anma saygı duruşu ile başladı.

Sinevizyon gösteriminin ardından konuşma yapan Leyla Mihemed, Aydın'ın devrimci feda ruhunu yükselttiğini vurguladı. Leyla Mihemed, "Çetelerin içine kadar sızarak 6 çete üyesini öldürdüler. Dilşêr yoldaş, düşman karşısında kararlı ve güçlü bir duruş sergiledi. Til Temir'de düşmana karşı yapılan birçok eylemin içerisinde yer aldı, öncülüğünü yaptı. 7 Ağustos günü de yoldaşlarının hesabını sormak için korkusuzca düşmanın üzerine gitti" dedi.

'YÜREĞİNİ HESAP SORMA BİLİNCİ İLE DOLDURDU'
Aydın'ın Suruç, Kobanê, Qamişlo ve Hesekê şehitlerine bağlılık ve hesap sorma bilinciyle düşmana karşı savaşta yer aldığını hatırlatan Leyla Mihemed, "Dilşêr yoldaş başı dik olarak geldi bu topraklara ve ölümsüzler kervanına katıldı" ifadelerini kullandı.

Zafer Aydın'ın 2015 yılında örgütlü mücadeleye başladığını kaydeden Leyla Mihemed Aydın'ın mücadele tarihine dair şunları anlattı: "Dilşêr yoldaş Pirsus katliamında oradaydı. 33 yoldaşını gözlerinin önünde kaybetti. Kendisi yaralandı ama kalbini ve yüreğini hesap sorma bilinci ile doldurdu."

Leyla Mihemed, Aydın'ın MLKP üyeliğine dair yazdığı raporu aktardı, "Dilşêr yoldaş Türk ve Karadenizli bir ailenin çocuğuydu. Birleşik, özgür ve sosyalist Kürdistan için direndi. Garê direnişinde yoldaşları ile birlikte yerini aldı. Kaç defa ölümle yüz yüze geldi fakat geri adım atmadı" dedi.

'ÖLÜMSÜZLEŞEN YOLDAŞLARININ BAYRAĞINI EN YÜKSEKLERE TAŞIDI'
Aydın'ın her şeye rağmen umudunu büyüttüğü ve iradesini hiç kırmadığını vurgulayan Leyla Mihemed şunları kaydetti: "Bazen savaşçı oldu, vakti geldiğinde ise Alîşêr Denîz Tugayı komutanları arasında yerini aldı. Ölümsüzleşen yoldaşlarının bayrağını en yükseklere taşıdı. 'Ne için buradasınız' sorusuna cevaptır Dilşêr yoldaş. Dilşêr yoldaş şahsında bütün devrim şehitlerine bir kez daha söz veriyoruz. İşgalciler karşısında savaşımızı ve direnişimizi büyüteceğiz. Sömürgeci ve işgalcilere ölüm. Yaşasın birleşik, özgür ve sosyalist Kürdistan. Ya zafer ya zafer."

Katılımcıların şehitlere dair duygu ve düşüncelerini ifade ettiği etkinlik şehit Yılmaz'ın Öğrencileri Grubu'nun müzik dinletisi ve "Şehîd namirin" sloganı ile sona erdi.