28 Eylül 2024 Cumartesi

Diyanet'ten engelli kadrosu için imam hatip mezunu olma şartı

Engelli kadrosunu talep eden Diyanet İşleri Başkanlığı, getirdiği imam hatip mezunu olma şartıyla kadroyu boş bıraktı. 

2023 yılı engelli personel alımına başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetli kadrosu için imam hatip mezunu olma şartı getirdi. Hazine'den aldığı dev bütçe ve skandal açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı, personel alımına getirdiği yeni şartla yine skandal bir karara imza attı.

ANKA'da yer alan habere göre, kamu kurum ve kuruluşları arasında engellilere en fazla kadro açan Diyanet'in 2023 yılı personel alımına ilişkin yayımlanan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kılavuzuna göre, ortaöğretim mezunlarının tercih edebileceği kadrolar arasında hizmetli ve memur kontenjanları yer alıyor.

Diyanet, yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, temizlik, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını, ilaçlamayı yapmak gibi alanları kapsayan "yardımcı hizmetler" sınıfına alacağı personel için, ortaöğretim kurumlarının "imam hatip" alanı ve dallarından mezun olma şartı getirdi.

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Mustafa Özsaygı, engelli kadrosunu en çok Diyanet'in talep ettiğini, ancak çıkardığı "suni ve ayrımcı" uygulamalardan dolayı bu kadroyu boş bıraktığını belirterek şunları dile getirdi: "Engellilerin atamalarında ayrımcılık yapıyor. Personel sayısına göre çok cüzi olan engelli kadrolarının bile doldurulmaması için sanki elinden geleni yapıyor gibi gözüküyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na müracaat eden, tercih yapan tüm engelli memur adaylarına imam hatip mezunu olma şartı koşuyorlar. Büro memurluğu yapacak bireyin imam hatip mezunu olmasının alakası nedir? Bu, kabul edilemez bir şey."