11 Ekim 2024 Cuma

Diyarbakır'da 13 Ekim'de düzenlenecek mitinge çağrı yürüyüşü düzenlendi

Diyarbakır'da 13 Ekim Pazar günü düzenlenecek miting öncesi yürüyüş yapıldı, halka İstasyon Meydanında yapılacak mitinge katılım çağrısı yapıldı. Ofis'ten Ulu Camiye yapılan yürüyüşün ardından söz alan Ahmet Türk, "Gelecek, demokrasi, özgürlük için kararlıyız" dedi. ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran da, "Sokakların abluka altına alınmasına, halkımızın yasaklarla, savaş politikalarıyla korkutulmasına ses veriyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" diyerek, 13 Ekim günü İstasyon Meydanında onbinler olma çağrısı yaptı.

Diyarbakır'da 13 Ekim'de düzenlenecek mitinge çağrı amacıyla yürüyüş ve esnaf ziyareti gerçekleştirildi. DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, siyasetçiler Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata, DEM Parti milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Doğan Hatun, Mardin Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, kentteki demokratik kitle örgütü temsilcilerinin aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldığı yürüyüş Ofis semtinde başladı.

Kitle, polisin engelleme çabalarına rağmen Sur ilçesinde bulunan Ulu Camiye yürüdü.

DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Sultan Yaray yaptığı konuşmada, "Bu sokaklarda her zaman özgürlük ve barıştan bahsediyoruz. Kürt halkının sesini kısamayacaklar. Kürt halkı var. 13 Ekim'de bütün halkımızı İstasyon Meydanına bekliyoruz. Yasakları tanımıyoruz" dedi.

TÜRK: BİRLİK OLMALIYIZ
Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk de, "Gelecek, demokrasi, özgürlük için kararlıyız, halkımız kararlı. Bugün dünyada Ortadoğu'da birçok sorunun yaşandığı bir bölgede eğer biz Kürt halkı, Kürdistan halkı olarak birleşip, güçlü hale gelmezsek, geleceğimiz tehlikededir. O nedenle halkımızın özgür geleceği için bu duruşu göstermemiz gerekiyor" dedi. Türk, 13 Ekim'de İstasyon Meydanı'nda özgürlük, barış, birlik için mitinge katılım çağrısı yaptı.

ÇİFTYÜREK: KÜRTLER BARIŞ İSTİYOR
Ardından söz alan DEM Parti Milletvekili Sinan Çiftyürek, Kürt siyasetçilere uzatılan elin Kürt sorununun çözümüne de uzatılması gerektiğini söyledi, "Böyle olmazsa bu yanlıştır. Kürt halkının yüz yıllık tecrübesi var. Kürtler, barışı, Kürt sorununun çözümünü istiyor" diye konuştu.

TAŞKIRAN: 13 EKİM'DE TECRİDİ KIRMAK İÇİN ONBİNLER OLACAĞIZ
ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran da, "Her dakika özgürlük için mücadele edenler olarak, sokakların abluka altına alınmasına, halkımızın yasaklarla, savaş politikalarıyla korkutulmasına ses veriyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" dedi.

13 Ekim'de İstasyon Meydanı'nda Narin için, İstanbul'da katledilen kadınlar için, cins kırımına dönen bu savaş için bir araya geleceklerini söyleyen Taşkıran, "Ortadoğu'da bölgesel savaşa hazırlanan sömürgeci ve emperyalist güçler karşısında Ortadoğu halklarının özgür, onurlu birlikteliği için bir araya geleceğiz. Komploya karşı, tecride karşı biz buradayız, itiraz ediyoruz. Bu tecridi kırmak için 13 Ekim'de meydanda olacağız, bir arada olacağız, onbinler olacağız" ifadelerini kullandı.