11 Ekim 2024 Cuma

Gebze'deki barınakta onlarca hayvan katledildi

Gebze Belediyesine bağlı barınakta onlarca hayvan zehirlenerek katledildi. Antakya'da bir bahçede ise 11 köpek zehirlenerek öldürülmüş halde bulundu.

AKP-MHP tarafından Meclis'e sunulan ve sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan katliam yasasının ardından pek çok kentten sokak hayvanlarına dönük katliam haberleri gelmeye devam ediyor.

Son olarak AKP'li Gebze Belediyesine ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde ait barınağın önündeki çöp konteynerinde katledilmiş birçok kedi ve köpek bulundu.

Gebze Belediyesine ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde çöp torbaları içinde ölü bulunan onlarca kedi ve köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü belirtildi.

Hayvanların daha canlıyken siyah çöp poşetleriyle, bakım merkezinde bulunan çöp konteynerine atıldığı görüldü. Onlarca kedi ve köpeğin olduğu çöp konteynerinin hayvanseverler tarafından boşaltılmasıyla katliam ortaya çıktı.

Avukatlar ve savcının beklendiği Gebze Geçici Bakım Merkezinde veteriner hekimlerin de delilleri karartmaya çalışıldığı belirtildi.

ANTAKYA'DA 11 KÖPEK ZEHİRLENEREK ÖLDÜRÜLDÜ
Dörtyol ilçesinin Yeşilköy Mahallesi İnönü Caddesi'nde bir mandalina bahçesinde 11 köpek ölü bulundu. Gelen kokular üzerine vatandaşların başvurusuyla gelen ekipler çevrede yaptığı araştırmada bahçedeki köpekleri buldu.

Belediye Başkanı Bahadır Amaç, "İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de numune alarak zehirlenme nedenlerini araştırmaya başlamıştır. Belediyemizin veteriner sağlık ekipleri, çevredeki diğer hasta hayvanları inceleyerek konuyu yakından takip etmektedir. Ekiplerimiz ayrıca etrafta başka zehirli gıda arayışına da devam etmektedir" dedi.