28 Eylül 2024 Cumartesi

'Dodo' lakaplı çeteci Doğukan Çep gözaltına alındı

Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş'in infaz edilmesine ilişkin soruşturma kapsamında iki özel harekat polisinin de aralarında olduğu dört kişi daha tutuklandı, Dodo lakaplı çeteci Doğukan Çep ise gözaltına alındı.

Ankara'da 30 Aralık 2022 tarihinde infaz edilen Sinan Ateş cinayetine ilişkin bugüne kadar 18 şüphelinin gözaltına alındığı açıklanmıştı. Soruşturma kapsamında altı şüpheli tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında, tetikçi Eray Özyağcı'nın cinayet sırasında bindiği motosikletinin sürücüsü Vedat Balkaya, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk, tetikçileri evinde saklayan Hakan Saraç da yer almıştı. Bir şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Alican Uludağ'ın haberine göre Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde gözaltında bulunan şüphelilerden dört kişi daha dün akşam saatlerinde Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturma savcısı Ayhan Ay tarafından sorgulanan şüpheliler, tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Dört şüpheli, sorgularının ardından "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 10'a çıktı.

Tutuklananlar arasında özel harekat polisleri Murat Can Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey de yer aldı. Bu polisler, Ateş'i öldüren tetikçilerin İstanbul'dan Ankara'ya transporter araçla getirdiği belirtildi. İki özel harekat polisinin tetikçiyi İstanbul'dan Ankara'ya getirmek için kullandıkları transporter aracın sahibi Mustafa Uzunlar da gözaltına alındı. Uzunlar ifadesinde "Dodo" lakaplı çeteci Doğukan Çep'in de ismini verdi.

Öte yandan Ateş cinayetinin azmettircisi Doğukan Çep İstanbul Beykoz'da gözaltına alındı. Çep'in Ankara'ya götürülmesi bekleniyor.