10 Ekim 2024 Perşembe

DTK ve DBP heyeti Şenyaşar ailesini ziyaret etti

Adalet nöbetinin 17. gününde olan Emine ve oğlu Ferit Şenyaşar'ı ziyaret eden DTK ve DBP heyeti, dayanışma içinde olduklarını kaydetti. Ziyaret sırasında sabah yaşanan saldırıya tepki gösteren Emine Şenyaşar, kamera kayıtlarının ortaya çıkarılmasını ve suçluların korunmasının son bulmasını istedi. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 17 gündür Urfa Adliyesi önünde "adalet" nöbeti gerçekleştiren Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ı ziyaret etti. Ziyarete DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır katıldı.

‘ÇOCUKLARIMI GÖZLERİMİN ÖNÜNDE KATLETTİLER'
Ziyarete bulunanlara yaşadıkları ile ilgili bilgi veren Emine Şenyaşar, gözyaşlarına hakim olamazken, "Nerede bu adalet, hükümet zalimi neden koruyor. Eşimi ve çocuklarımı gözlerimin önünde katlettiler" dedi. Şenyaşar, kamera kayıtlarının neden ortaya çıkarılmadığını belirterek, sabah saatlerinde şövalelere koydukları dövizlere polisler tarafından el konulmasına isyan etti. Şenyaşar, "Neden kamera kayıtları ortaya çıkarılmıyor. Zalimlere sırt vermeyi bıraksınlar. Biz buraya iki kağıt astığımızdan kaynaklı, gelip bize müdahale ettiler. Benim çocuklarımın hiçbir günahı yoktu. Oğluma 150 yıl hapis cezası istiyorlar. Neden bunu bize yapıyorlar eğer biz suçluysak bize de ceza versinler" dedi.

Şenyaşar, kullandığı ilaçları Saliha Aydeniz'e göstererek, "Ben ilaç kullanmadan uyuyamıyorum. Biz onlar yüzünden delirdik. Gözlerim artık görmüyor. Neden bu kadar zulüm? Artık yeter dayanamıyorum. Ölmeden önce Fadıl'ı görmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

AYDENİZ: BU ADALETSİZLİK VE HUKUKSUZLUK KABUL EDİLEMEZ
Öte yandan ziyaret esnasında Emine ve Ferit Şenyaşar ile dayanışma içerisinde olduklarını kaydeden Saliha Aydeniz, "Biz her ne kadar buraya gelip sizinle oturamasak da, her zaman sizin yanınızda adaleti aramaya devam edeceğiz. Bu adaletsizlik, hukuksuzluk kabul edilemez" diyerek dayanışma vurgusunda bulundu.

ÖZTÜRK: YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Şenyaşar adaletin geleceğine dair umudunun kalmadığını söylemesi üzerine Bedran Öztürk, "Herkes için adalet bir gün gelecektir. Her zaman sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Heyet ardından Emine ve Ferit Şenyaşar'ın avukatı Hidayet Enmek'ten dosya hakkında bilgi aldı.

Adalet nöbeti polis ablukasında devam ediyor.