24 Eylül 2024 Salı

Duisburg'da Ivana Hoffmann Festivali düzenlendi

MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann anısına Young Struggle tarafından düzenlenen 6'ncı Ivana Hoffmann Festivali Almanya'nın Duisburg kentinde gerçekleştirildi.

Til Temir'de 2015 yılında ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) savaşçısı Ivana Hoffmann'a adanan festivalin bu yıl altıncısı Almanya'nın Duisburg kentinde düzenlendi.

Young Struggle'ın çağrısıyla Duisburg tren garı önünde yürüyüşle başlayan festival yüzlerce kişinin katılımı ile kent merkezinde tarihi Sinagog önünde gerçekleştirildi.

Duisburg tren garında toplanan kitle Ivana Hoffmann'ın pankartları ile MLKP ve KGÖ bayraklarını taşıdı. Almanyalı örgüt Komünist İnşa adına yapılan konuşmada Ivana Hoffmann'ın devrimci mirasının sahiplenilmesi gerekildiği ve Rojava'daki devrimci ateşin Almanya'ya taşımanın gençliğin görevi olduğunu söyledi.

Polis tarafından katledilen göçmenler adına yapılan konuşmada ise Almanya'da yeni çıkarılan polis yasasına atıfta bulunularak mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Ivana Hoffmann'ın annesi Ela Hoffmann'ın açılış konuşmasını yaparak festivale katılanları selamladı. Ivana Hoffmann kitabının bu seneki festivale yetişmesinin de mutluluğunu yaşadığını söyleyen Hoffmann, herkese kitabı okuma çağrısı yaptı.

Festivalde sahneye ilk olarak Compania Bataclan çıktı. Ivana Hoffmann adına düzenlenen bir festivalde sahne almanın onurunu yaşadıklarını belirten grup marşları ile festivale coşku kattı.

Genç kadın örgütü Zora ve SKB adına yapılan konuşmalarda kadın devrimi bilincini ve devrimci adanmışlığın örneklerinden biri olan Ivana Hoffmann'ın anısının bile Avrupa'da mücadeleye onlarca yüzlerce devrimci kazandırdığını belirttiler.

Tutsakların Sesi Platformu adına yapılan konuşmada, devrimci tutsakların ağır tecrit koşullarında bulunduğu ve faşizme karşı mücadelede bedel ödeyenlerle dayanışmanın süreklileşmesi gerektiği belirtildi.

Festival Murat Güngör, Nia 161, Emrah & Taylan ve Antinational Embessey'in konserleri ile akşam geç saatlere kadar sürdü.